O Μίροτιτς δεν θέλει το μπάσκετ της Σερβίας, θέλει όμως τον τουρισμό της - Επενδύει εκατομμύρια σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο (vid, pic)

Νίκολα Μίροτιτς

i

© photo by Rodolfo Molina / Getty Images / Ideal Images

O Μίροτιτς δεν θέλει το μπάσκετ της Σερβίας, θέλει όμως τον τουρισμό της - Επενδύει εκατομμύρια σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο (vid, pic)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:35 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 25.07.2023

Ταυτόχρονα με την αναζήτηση της νέας του ομάδας ο Νίκολα Μίροτιτς αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και επενδύει πολλά εκατομμύρια στην αναβάθμιση της ξενοδοχειακής μονάδας που έχει αγοράσει στα βουνά της Σερβίας.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσισε να ακυρώσει τη μεταγραφή του στην Παρτιζάν επειδή «δεχόμουν απειλές» και επειδή «δεν θέλω να διχάσω στον σέρβικο λαό». Ο καθένας έκανε τις δικές του μεταφράσεις για την συγκεκριμένη του πρωτοβουλία, η ομάδα του Βελιγραδίου εκνευρίστηκε με αυτήν, κάποιοι έφεραν στην επιφάνεια... εκκλησιαστικές επιρροές, αλλά η ζωή όλων συνεχίζεται. 

Ο 32χρονος Μαυροβούνιος φόργουρντ, ο οποίος είναι ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και διεκδικείται πλέον ουσιαστικά από τη Μονακό και την Αρμάνι Μιλάνο, με τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ναι μεν δεν έχει σκοπό και διάθεση να αγωνιστεί στη Σερβία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προτίθεται να εργαστεί στη χώρα. 

Ο 32χρονος αθλητής, παράλληλα με την σπουδαία καριέρα του στο μπάσκετ, έχει δημιουργήσει μία οικογενειακή εταιρεία, μαζί με την σύντροφό του, Νίνα Μίροτιτς, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τουριστικό τομέα με ξενοδοχειακές μονάδες. Πριν από δύο χρόνια αγόρασε το ξενοδοχείο «Stara» που βρίσκεται στα βουνά της Πλάνινα. Μίας περιοχής στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. 

Τώρα κι ενώ αναζητά τη νέα του ομάδα, με τη Μονακό να έχει δείξει τη διάθεση εντός της εβδομάδας να του καταθέσει την τελική της πρόταση, αποφάσισε να αναπτύξει την ξενοδοχειακή εγκατάσταση. Να την αναβαθμίσει, να την ανακατασκευάσει και προτίθεται να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το project. 

Στο τέλος των εργασιών το «Stara» θα μετατραπεί σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο με 66 δωμάτια και τέσσερις σουίτες, ιδανικό προορισμό κυρίως για τους χειμερινούς μήνες. Στον περιβάλλοντα χώρο κυριαρχεί ένα δάσος, μέσα στο οποίο θα χτιστεί ένα αθλητικό κέντρο, παιδικές κατασκηνώσεις και εγκαταστάσεις για διάφορες δραστηριότητες. 

© hotelstara.tigar.com

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βλάνταν Βάσιτς, είναι επίσης ενθουσιασμένος με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Μίροτιτς, καθώς προβλέπει πως θα αναβαθμιστεί σε τουριστικό επίπεδο ολόκληρη η περιοχή ήδη γνωστός προορισμός, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί. 

Παλαιότερα αποτελούσε σημείο αναφοράς της χώρας, ενώ κάποτε εκεί προετοιμάζονταν εθνικές ομάδες και σύλλογοι της χώρας. Μάλιστα, στο ξενοδοχείο «Stara» που πλέον ανήκει στον Μίροτιτς το 1987 είχε φιλοξενήσει τη χρυσή ομάδα των εφήβων της Γιουγκοσλαβίας, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπόρμπιο και αποτελούνταν από παίκτες όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ντίνο Ράτζα και ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς