Κύπελλο Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός στο Final Four έπειτα από ματς - «θρίλερ» με τον Ολυμπιακό
i

© Intime

Κύπελλο Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός στο Final Four έπειτα από ματς - «θρίλερ» με τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 19:12 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 23.12.2022

Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών αφού επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με σκορ 60-66.

Οι φιλοξενούμενες ήταν πιο αποφασισμένες από τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, εκεί όπου κατάφεραν να καυριαρχήσουν και να προβληματίσουν τις Πειραιώτισσες.

Ριντ και Κάρτερ ανέλαβαν το βάρος των επιθέσων και ήταν εξαιρετικές, σημειώνοντας από 8 πόντους στο α' δεκάλεπτο. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε ρηχά νερά και ήταν νωχελικός στην άμυνα, γεγονός που πλήρωσε αφοπύ το δεκάλεπτο βρήκε τις δύο αντιπάλους με διαφορά 12 πόντων (13-25).

Κύπελλο Γυναικών: Στο Final Four o ΠΑΣ Γιάννινα που συνέτριψε τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:33 - 22.12.2022

Κύπελλο Γυναικών: Στο Final Four o ΠΑΣ Γιάννινα που συνέτριψε τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η τρίτη ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριό του για το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών, αφού είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, της οποίας επιβλήθηκε με σκορ 81-51.

Ο Ολυμπιακός πήγε πιο αποφασισμένος στη β΄περίοδο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα στην άμυνα και κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού. Γκούσταφσον και Σταμολάμπρου ανέλαβαν να οδηγήσουν στο επιθετικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο στο -7 (27-34).

Με την περιφέρεια να είναι απελπιστικά άστοχη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίζει μέσα στη ρακέτα. Οι παίκτριες του Ζίμπαρτς ξεκίνησαν να τροφοδσοτούν την Γκούσταφσον πιο συχνά και η σέντερ των ερυθρόλευκων πήρε το παιχνίδι πάνω της. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει επιθετικά, ο Ολυμπιακός έβγαζε αντίδραση και τελικά η τρίτη περίοδος βρήκε τις «πράσινες» στο +2 (45-47). 

Με δέκα λεπτά να απομένουν για τη λήξη, ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την έντασή του για να βγει νικητής από το ντέρμπι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ηρεμία για να διατηρήσει το προβάδισμά του. Οι «Ερυθρόλευκες» είδαν την Σταμολάμπρου να παίρνει τη σκυτάλη από τη Γκούσταφσον στο σκοράρισμα και προηγγήθηκαν με 3 (58-55) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Η Ριντ με δύο βολές μείωσε στον πόντο. Η Σταμολάμπρου με λέι απ έδωσε ξανά διαφορά τριών πόντων στους γηπεδούχους, όμως η Σωτηρίου με δύο βολές πήγε το ματς στον πόντο και η Αλεξανδρή έδωσε διαφορά 2 πόντων (60-62) στις φιλοξενούμενες με τρίποντο 26'' πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός πήγε στις βολές, η Σταμολάμπρου αστόχησε και στη συνέχεια η Πότερ με καλάθι και φάουλ πήγε το σκορ στο 65-60, ενώ η Σωτηρίου διαμόρφωσε το τελικό 60-66.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-25, 27-34, 45-47, 60-66

Ολυμπιακός: Σταμολάμπρου 16, Σταμάτη 3, Σπυριδοπούλου 5, Σύρρα 0, Γκούσταφσον 26, Νικολοπούλου 4, Διέλα 0, Σουκ 6, Βαμβακά 0

Παναθηναϊκός: Ριντ 16, Ζιάκα 0, Κώτουλα 0, Παυλοπούλου 2, Μπουντούρη 12, Αλεξανδρή 5, Παλάσκα0, Κάρτερ 16, Θεοδωρομανωλάκη 0, Χαιριστανίδου 4

Tags: