Ο Μπούκερ δεν άφησε περιθώρια στους Κλίπερς που έπαιξαν χωρίς τον Λέοναρντ (vid)

Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Ο Μπούκερ δεν άφησε περιθώρια στους Κλίπερς που έπαιξαν χωρίς τον Λέοναρντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:47 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 21.04.2023

Με τον Ντέβιν Μπούκερ να βάζει 45 πόντους και τον Κέβιν Ντουράντ να προσθέτει 26 οι Φοίνιξ Σανς νίκησαν με 129-124 στο Λ.Α. τους ταλαιπωρημένους Κλίπερς, που πέραν την γνωστής απουσίας του Πολ Τζορτζ, αυτή τη φορά δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε τον Κουάι Λέοναρντ.

Ο Νόρμαν Πάουελ με ρεκόρ καριέρας στα play offs (40 πόντους) έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει ζωντανούς τους Κλίπερς. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν και αυτός παραγωγικός. Μαζί σημείωσαν 70 πόντους, αλλά οι Καλιφορνέζοι χωρίς τον Κουάι Λέοναρντ (και την γνωστή και δεδομένη απουσία του Πολ Τζορτζ) δεν ήταν δυνατόν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το να είναι απλώς ανταγωνιστικοί. Μέχρι εκεί τα κατάφεραν, αλλά οι Φοίνιξ Σανς πήραν αυτό που ήθελαν. 

Ασταμάτητος ο Κάρι και απίστευτος ο Λούνεϊ στην πρώτη νίκη των Ουόριορς επί των Κινγκς (vid)
NBA

08:32 - 21.04.2023

Ασταμάτητος ο Κάρι και απίστευτος ο Λούνεϊ στην πρώτη νίκη των Ουόριορς επί των Κινγκς (vid)

Ο Στέφεν Κάρι με 36 πόντους και ο Κέβον Λούνεϊ με 20 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησαν τους πρωταθλητές Ουόριορς στη νίκη με 114-97 επί των Κινγκς. Έτσι μείωσαν σε 1-2 τη σειρά του πρώτου γύρου και το Σακραμέντο αντιλήφθηκε πως στο Γκόλντεν Στέιτ το έργο του θα είναι δύσκολο.

Επικράτησαν στο Λος Άντζελες με 129-124 και επανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ο Ντέβιν Μπούκερ ήταν ασταμάτητος, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 45 πόντους και μαζί με τους 26 του Κέβιν Ντουράντ προστάτευσαν τους Ήλιους, που πλέον νοιώθουν κάπως πιο ασφαλείς εν όψει της συνέχειας. 

Ο Λέοναρντ έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο που προέκυψε από την πρεμιέρα της post season. Έπαιξε με αυτό στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά τώρα κρίθηκε πως έπρεπε να μείνει εκτός, παρά την κρισιμότητα του αγώνα. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, που θα γίνει και πάλι στο Λ.Α. το βράδυ του Σαββάτου (22/4, 22.30), αναμένεται να επιστρέψει.