Οι Σίξερς προβληματίστηκαν, αλλά νίκησαν στο Μπρούκλιν και έκαναν το 3-0 (vid)

Ταϊρίς Μάξεϊ

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Οι Σίξερς προβληματίστηκαν, αλλά νίκησαν στο Μπρούκλιν και έκαναν το 3-0 (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:41 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 21.04.2023

Μετά τις δύο νίκες στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς τα κατάφεραν και εκτός έδρας, επικράτησαν με 102-97 των Μπρούκλιν Νετς και πλέον χρειάζονται άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα για να μεταφερθούν στα ημιτελικά της Ανατολής. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ με 25 πόντους ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής.

Άλλη μία νίκη χρειάζονται πλέον οι Φιλαδέλφεια Σίξερς για να προκριθούν στην επόμενη φάση των play offs (δηλαδή στους ημιτελικούς της Ανατολής) εκεί όπου θα συναντήσουν τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Ατλάντα Χοκς -δηλαδή... τους Σέλτικς

Η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης νίκησε και στο Μπρούκλιν, με 102-97, έκανε το 3-0 και πλέον σκοπεύει να τελειώσει άμεσα τη σειρά για να μην ταλαιπωρηθούν σωματικά και ψυχικά. Διότι, η διαδρομή που απομένει, μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μακρινή και σίγουρα θα έχει περιπέτειες. 

Στο τρίτο τους παιχνίδι πάντως -κι ενώ τα δύο πρώτα στη Φιλαδέλφεια τα είχαν κατακτήσει με άνεση- οι Σίξερς... παιδεύτηκαν. Ο Τζέιμς Χάρντεν αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, ο Τζοέλ Εμπίντ παραλίγο να αποβληθεί μετά την κλωτσιά του στον Νικ Κλάξτον, αλλά τελικά ο Ταϊρίς Μάξεϊ ήταν και πάλι... εκεί για να περισώσει την κατάσταση. 

Ο νεαρός γκαρντ της Φιλαδέλφεια, μετά τους 33 πόντους του στο δεύτερο παιχνίδι, ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Σταμάτησε στους 25 πόντους αυτή τη φορά, αλλά πήρε πάνω του την κατάσταση στο κρίσιμο σημείο. Με εύστοχο τρίποντο 44'' πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου έκανε το σκορ 99-96 και η ομάδα του κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ είχε και πάλι προβλήματα με τα συνεχόμενα, πολλαπλά και σύνθετα μαρκαρίσματα των Νετς και τελείωσε το ματς με μόλις 14 πόντους. Ούτε καν τους μισούς του μέσου όρου του. Είχε βέβαια και 10 ριμπάουντ, αλλά υπέπεσε και σε 5 λάθη. Αν κάποιος ενίσχυσε ουσιαστικά τον Μάξεϊ στην επίθεση, αυτός ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος είχε 21 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής. Αν δεν είχε αποβληθεί, ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία για τους Σίξερς. 

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, που μπορεί να είναι και το τελευταίο μιας και η πρόκριση έρχεται στις τέσσερις νίκες, θα διεξαχθεί και πάλι στο Μπρούκλιν, το βράδυ τους Σαββάτου (22/4, 20:00)