Λαρεντζάκης στο Sportal: «Αυτός είμαι εγώ, ή θα το βάλω ή θα το χάσω» (vid)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

Γιαννούλης Λαρεντζάκης / © Sportal

Λαρεντζάκης στο Sportal: «Αυτός είμαι εγώ, ή θα το βάλω ή θα το χάσω» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:55 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 04.09.2023

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλάει στο Sportal μετά το πέρας της 19ης αγωνιστικής της Basket League και της μεγάλης νίκης επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν ήταν άλλος από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού σταμάτησε στους 13 πόντους, βάζοντας μεγάλα σουτ και όντας καθοριστικός σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Έτσι, βοήθησε για ακόμα μια φορά την ομάδα του, η οποία πήρε έτσι την 12η σερί νίκη του επί του Παναθηναϊκού και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs. 

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ένα απόλυτα δίκαιο πλεονέκτημα, για έναν ξεκάθαρα καλύτερο Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πέρασε για σερί πέμπτη φορά από το ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείχνει και πάλι πως είναι η κορυφαία της Ελλάδας. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Βέβαια το πρώτο σκέλος, αυτό του 12-0, δεν απασχολεί τον «Λάρυ», όπως έχει πει και στο παρελθόν στο Sportal, με τον ίδιο να τονίζει πως μόνο το πλεονέκτημα έδρας έχει αξία. 

«Έχει αξία το ότι πήραμε το πλεονέκτημα έδρας. Τα σερί δεν τα υπολογίζουμε. Κάθε ντέρμπι είναι ξεχωριστό. Απλά έτυχε να φτάσουμε σε αυτό το σερί», ήταν τα πρώτα λόγια του στο Sportal, μετά το ντέρμπι.

Όσον αφορά βέβαια τα μεγάλα σουτ που πήρε, όπως αυτό στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε πολλά να πει, μιλώντας πάντα με αφοπλιστική ειλικρίνεια

«Αυτός είμαι εγώ. Ή θα το βάλω ή θα το χάσω. Μέχρι στιγμής φέτος έχω καλό ποσοστό. Μου αρέσει να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Ό,τι μου αναλογεί βέβαια. Μου έκανε ο Σλού μια πολύ καλή πάσα και το έβαλα. Είχε πολύ χρόνο ακόμα το παιχνίδι».

«Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στα playoffs και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι», ήταν το σχόλιό του για τη συνέχεια της σεζόν στην Euroleague, εκεί όπου θα ρίξει και το βάρος του ο Ολυμπιακός, μετά την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. 

Φυσικά αποθέωσε και τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε ακόμα ένα Sold Out και στο ντέρμπι του ΣΕΦ για την Euroleague θα κάνει… καμίνι το στάδιο του Φαλήρου, ενώ σε ερώτηση για την ποικιλία στα αποτελέσματα απέναντι στον Παναθηναϊκό, σχολίασε πως:

«Προφανώς δεν παίζουμε μόνοι μας. κάποιες φορές να είμαστε εύστοχοι και να έχουμε ρυθμό από την άμυνα. Ξέρουμε πως στη καλή μας μέρα είναι δύσκολο να μας κοντράρει ο οποιοσδήποτε. Μπάσκετ είναι δεν παίζουμε μόνοι μας. κρατάμε τις νίκες γιατί στο τέλος».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην κάμερα του Sportal: