Λαρεντζάκης: «Το αποτέλεσμα ξέφυγε στο τέλος αλλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

FIBA

Λαρεντζάκης: «Το αποτέλεσμα ξέφυγε στο τέλος αλλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»

Νίκος Καλαμπάκας 17:59 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 01.09.2023

Η Ελλάδα αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού ηττήθηκε από τη Λιθουανία και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Λιθουανία και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού αποκλειστηκε από την επόμενη φάση.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είδε τους Λιθουανούς να κάνουν ότι θέλουν στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έκαναν ότι μπορούσαν, ωστόσο η Λιθουανία ήταν πολύ εύστοχη και πήρε τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι εξ αρχής. Η Λιθουανία έχει βάθος στο ρόστερ και έμπειρα παιδιά. Έβαλαν κάποια ελεύθερα σουτ, εμείς κάναμε λάθη και έτσι έχτισαν διαφορά. Στο τέλος ξέφυγε το αποτέλεσμα πολύ, αλλά πιστεύω ότι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όσοι ήμασταν εδώ παλέψαμε και ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

Θα χάσεις κάποια ανοιχτά σουτ, θα γίνει ένα λάθος, θα φας ένα εύκολο καλάθι... Είναι συνδυασμός. Κάθε αποκλεισμός είναι σκληρός. Ξέραμε τις συνθήκες. Σίγουρα πάμε πάντα να παλέψουμε. Πάντα για την Εθνική θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Θα έχουμε το προοπλυμπιακό για να πάμε στην Ολυμπιάδα που είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα».

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό
FIBA WORLD CUP

18:45 - 01.09.2023

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό

Απομένει άλλος ένας αγώνας για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά υπάρχει μέρος του τοπίου που έχει ξεκαθαριστεί. Η Εθνική ομάδα έχασε από την Λιθουανία και αποκλείστηκε, ενώ στα προημιτελικά βρίσκονται ήδη -πέραν των Λιθουανών- οι ΗΠΑ, η Σλοβενία και η Γερμανία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.