Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος πάει NCAA και θα έχει προπονητή τον Πιτίνο!

Λευτέρης Λιοτόπουλος

i

Λευτέρης Λιοτόπουλος / © Intime

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος πάει NCAA και θα έχει προπονητή τον Πιτίνο!

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, αποφάσισε να παίξει στο NCAA και επέλεξε το Σεντ Τζονς του Ρικ Πιτίνο!

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα παίξει τη νέα σεζόν ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, με το σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ να αποφασίζει να δοκιμαστεί στο NCAA!

Ο ΜVP του πρόσφατου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων με την φανέλα της ΔΕΚΑ, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, Ρικ Πιτίνο, επιλέγοντας να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ στο Σεντ Τζονς, υπό τις οδηγίες του Hall of Famer κόουτς.

Μιλώντας στη NY POST, η οποία ήταν και το Μέσο που αποκάλυψε την είδηση, ο Λευτέρης Λιοτόπουλος τόνισε:

«Καταλαβαίνω πως μέσα στους επόμενους μήνες θα είχα πιθανότατα περισσότερες προσφορές, αλλά είναι πολύ δύσκολο για μένα να αρνηθώ την πρόταση του Ρικ Πιτίνο. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ. Ένας προπονητής του Hall Of Fame. Τον έβλεπα να προπονεί τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ένας πετυχημένος κόουτς.

Μου τηλεφωνούσε τους τελευταίους δύο μήνες και παρακολουθούσε τα παιχνίδια μου. Νιώθω μεγάλη τιμή για αυτό!».

Ο Λιοτόπουλος είχε προσφορές από άλλα σημαντικά κολέγια των ΗΠΑ, όπως το Βιρτζίνια, το Στάνφορντ και το Πρίνστον, ενώ ενδεχομένως να προσέλκυε ακόμα περισσότερες μετά το Ευρωμπάσκετ Εφήβων. Φυσικά ο 17χρονος βρίσκεται και στα ραντάρ πολλών ελληνικών ομάδων, οι οποίες μάλιστα προσπάθησαν να τον πείσουν να γίνει δικός τους, όμως πλέον θα πρέπει να επανέλθουν όταν ο Λιοτόπουλος τελειώσει το κολέγιο.

Ο Πιτίνο έχει ήδη πείσει 10-11 αθλητές για τη νέα του ομάδα και ο Λιοτόπουλος βρισκόταν εξ αρχής στα πλάνα του για το χτίσιμο της ομάδας του. Ο νεαρός διεθνής γκαρντ προβλέπεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Φέτος με τη ΔΕΚΑ είχε 23.7 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.5 κλεψίματα.