Λι στο Sportal: «Μου φάνηκε ότι έγινε φάουλ στον Μπέικον»

Λι στο Sportal: «Μου φάνηκε ότι έγινε φάουλ στον Μπέικον»

Πάρης Τσελεπίδης • 11:50 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Πάρις Λι μίλησε στο Sportal μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με τον πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού να παίρνει θέση για τη τελευταία φάση και το τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον.

Ο Πάρις Λι ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Τόσο σε ρόλο οργανωτή, στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και με τα κρίσιμα τρίποντα του στο τρίτο, όταν οι «πράσινοι» έδειξαν να κολλάνε επιθετικά. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στο Sportal, τοποθετήθηκε για την τελευταία φάση και το σουτ του Ντουέιν Μπέικον, για το οποίο το «τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε ότι υπήρχε φάουλ.

«Μου φάνηκε ότι έγινε φάουλ στον Μπέικον στη τελευταία φάση. Παρόλα αυτά δεν είμαι εγώ ο διαιτητής μέσα στο παιχνίδι που θα το δώσει». Αυτό ήταν το σχόλιο του Λι για τη τελευταία φάση του «θρίλερ», όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Basket League. Και πιο συγκεκριμένα για την προσπάθεια του συμπαίκτη του να διασχίσει όλο το γήπεδο και να επιχειρήσει το τρίποντο της νίκης για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για τη συνολική εικόνα του ντέρμπι υποστήριξε: «Έγινε μία μεγάλη μάχη και από τις δύο ομάδες. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στο παρκέ για να φθάσουμε στη νίκη. Δείξαμε ότι θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε και για αυτό επιστρέψαμε μετά το όχι και τόσο καλό μας ξεκίνημα και τα δώσαμε όλα μέχρι τη τελευταία φάση».

Όσον αφορά τη διαφορετική εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός ανά δεκάλεπτο στο ντέρμπι, ο Λι έδωσε τη δική του ερμηνεία. «Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε παίζοντας στην έδρα του να ξεφύγει ακόμη και με δέκα πόντους. Στο δεύτερο όμως αρχίζαμε να πολεμάμε, βγάλαμε ενέργεια και ελέγχοντας τον ρυθμό με πίεση στη μπάλα καταφέραμε να προηγηθούμε ακόμη και με 8 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μπορεί να κολλήσαμε στο ξεκίνημα στην επίθεση, αλλά βρήκαμε τις λύσεις και κυνηγήσαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με ομαδική δουλειά. Πολύ απλά γιατί ήρθαμε με στόχο να κερδίσουμε το ντέρμπι. Αυτό θέλαμε».

Σχετικά με τη δική του εμφάνιση και τα μεγάλα του καλάθια, είτε με τα δύο του τρίποντα, είτε μετά το κλέψιμο πάνω στον Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Λι τόνισε: «Έκανα απλώς τη δουλειά μου για να βοηθήσω και εγώ να κερδίσουμε το ντέρμπι».

Κι όσο για την επόμενη μέρα αυτού; «Δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να γινόμαστε μέρα με την ημέρα ακόμη καλύτεροι. Πλέον η προσοχή μας είναι στο επόμενο παιχνίδι για την Euroleague με την Αρμάνι όπου είναι μόλις σε τρεις μέρες και θα πρέπει να στρέψουμε εκεί την προσοχή μας».