Λι στο SPORTAL: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε στην Ισπανία, θα ήταν υπέροχο να περάσουμε στα play offs»
i

Λι / © Sportal

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Λι στο SPORTAL: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε στην Ισπανία, θα ήταν υπέροχο να περάσουμε στα play offs»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:15 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 19.12.2022

Ο Πάρις Λι μίλησε στην κάμερα του SPORTAL για τις όμορφες στιγμές του All Star Game 2022, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα άλλαξε ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα και κατέκτησε τόσα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα.

Ο Πάρις Λι αποτελεί ένα μεγάλο βαρόμετρο στον φετινό Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό να είναι κομβικός στο παιχνίδι των Πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. 

Ο βραχύσωμος γκαρντ σκοράρει κατά μέσο όρο 9.1 πόντους στην Ευρωλίγκα, ενώ η άμυνα πάνω στη μπάλα αποτελεί και ένα από τα πολύ δυνατά του όπλα, με τον ίδιο να μετράει 1.4 κλεψίματα ανά αγώνα. 

Παράλληλα, δίνει λύσεις και οργανωτικά, όπως δείχνουν οι 3.3 ασίστ που μοιράζει, με τα παραπάνω νούμερα να αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Παναθηναϊκός έπραξε πολύ σωστά κλείνοντάς τον από τον Μάιο ακόμα! 

Ο Πάρις Λι αγωνίστηκε στο All Star Game του 2022 και το SPORTAL τον πέρασε από μια μικρή… ανάκριση μετά το τέλος του παιχνιδιού, στην οποία ο Αμερικανός είχε πολλά να πει! 

«Είναι καλό να περνάς λίγο όμορφα, να διασκεδάζεις και να δίνεις στους φιλάθλους έναν λόγο για να χαμογελούν. Τώρα όμως επιστρέφουμε στη δουλειά», ανέφερε για το All Star Game, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι δεν σκέφτηκε το γεγονός πως έπαιξε στην ίδια ομάδα με παίκτες του Ολυμπιακού, παρά μόνο το ότι έδωσε χαρά στους φιλάθλους. 

«Βάζω πρώτα τους φιλάθλους. Δεν σκέφτηκα καν την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Υπέγραφα αυτόγραφα, έβγαζα φωτογραφίες. Έτσι ήταν όλη μου η μέρα. 

Όταν είσαι αυτός από τον οποίο θέλουν αυτόγραφα τα παιδιά σε πηγαίνει πίσω, όταν ήσουν εσύ παιδί και ζητούσες αυτόγραφα από τους παίκτες». 

Όσον αφορά το εάν το All Star Game ήταν μια καλή αφορμή για χαλάρωση μετά τις ήττες στη κόψη του ξυραφιού από Βαλένθια και Μπαρτσελόνα, ο Πάρις Λι ανέφερε πως: «Το να βλέπεις χαμόγελα σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα. Προσωπικά πιστεύω πως και τα δύο παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε. Είναι δύσκολο να κερδίζεις εκτός έδρας και φτάσαμε κοντά, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο». 

Από το Νοέμβριο μέχρι και πριν την διαβολοβδομάδα που μας πέρασε, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, φτάνοντας σε 5 νίκες σε 7 παιχνίδια. Το εύκολο είναι να πούμε πως η απόκτηση του Μπέικον άλλαξε τα δεδομένα στο Τριφύλλι, όμως ο Πάρις Λι δεν στάθηκε μόνο σε αυτό.

«Η άμυνα. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και μπορέσαμε να τρέξουμε λίγο περισσότερο. Έχουμε ελίτ σκόρερ, όπως ο Ντουέιν Μπέικον και ο Ντέρικ Ουίλιαμς. Εγώ και ο Νέιτ Ουόλτερς παίζουμε σε άλλο επίπεδο και πιστεύω πως βρήκαμε την ταυτότητα μας σε αυτό το διάστημα και πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους του Παναθηναϊκού, ο Πάρις Λι κράτησε χαμηλό προφίλ, αναφέροντας ότι «Πάμε μέρα με τη μέρα, όμως τα πλέι οφς θα ήταν υπέροχα», ενώ τέλος, μίλησε για την μέχρι τώρα εμπειρία του από την χώρα μας. 

«Είναι υπέροχα! Η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι είναι τρομεροί. Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ σε τέτοιο κοινό». 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πάρις Λι στο SPORTAL: