Liga Endesa: Νίκες για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, η Χιρόνα έκανε την έκπληξη στη Βαλένθια

Τόμας Σατοράνσκι

Liga Endesa: Νίκες για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, η Χιρόνα έκανε την έκπληξη στη Βαλένθια

Νίκος Καλαμπάκας 21:25 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 24.09.2023

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα στη φετινή ACB, αφού επικράτησε εντός έδρας της Μπανταλόνα με σκορ 95-79. Νίκη και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μπασκόνια στο ντεμπούτο του Νίκου Ρογκαβόπουλου επικράτησε της Μπρέογκαν.

Η 1η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της ACB ολοκληρώθηκε χωρίς... παρατράγουδα για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε όλα τα αποτελέσμαα της πρεμιέρας του ισπανικού πρωταθλήματος!

Με το δεξί μπήκαν στο νέο πρωτάθλημα της χώρας τους Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αφού επιβλήθηκαν των Μπανταλόνα και Σαραγόσα αντίστοιχα. Επίσημο ντεμπούτο έκανε ο Ρογκαβόπουλος με τη Μπασκόνια, η Χιρόνα έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής επικρατώντας εκτός έδρας της Βαλένθια.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, η Χιρόνα επικράτησε εκτός έδρας της Βαλένθια με 89-85, ενώ την ίδια ώρα η Μούρθια επικρατούσε της Γρανάδα με 104-101 παίζοντας μακριά από το σπίτι της.

Με νίκη ξεκίνησε η Μάλαγα που επιβλήθηκε της Τενερίφης εντός με 98-75, ενώ η Ομπραντόριο νίκησε στην έδρα της την Παλένσια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική κόντρα στη Σαραγόσα την οποία «σκόρπισε» με 31 πόντους διαφορά (101-70), ενώ λίγο αργότερα, η Γκραν Κανάρια υποδεχόμενη τη Μανρέσα πήρε τους δύο βαθμούς (97-92) και η Μπιλμπάο νίκη στη Βασκονία την Ανδόρα με 95-73.

Νίκη για τη Μπασκόνια στην έδρα της Μπρεογκάν, στο ντεμπούτο του Νίκου Ρογκαβόπουλου στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 2 πόντους και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ, με την ομάδα του να περνάει νικηφόρα από την αντίπαλη έδρα με 88-79.

Το μπάσκετ του Πλάθα που θέλει χρόνο και τα μηνύματα της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Το μπάσκετ του Πλάθα που θέλει χρόνο και τα μηνύματα της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα από την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Καρδίτσα, με τον παρονομαστή όμως να είναι ίδιος: το μπάσκετ που θέλει να εφαρμόσει ο Ζοάν Πλάθα χρειάζεται χρόνο για πληρη αφομοίωση. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Στον αγώνα που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Μπανταλόνα με σκορ 95-79.