Πέρασε από το Μόναχο και «αγκαλιάζει» το πλεονέκτημα έδρας η Μπαρτσελόνα

Πέρασε από το Μόναχο και «αγκαλιάζει» το πλεονέκτημα έδρας η Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 23:19 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 29.03.2024

Σοβαρή και ουσιαστική η Μπαρτσελόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Audi Dome έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε στη νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 87-79.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague έκανε η Μπαρταελόνα. Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με πολυφωνία, αλλά και σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασε στη νίκη, που την εδραιώνει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Διότι με το αποτέλεσμα αυτό οι Καταλανοί ανέβηκαν στο 21-11, την ώρα που οι Βαυαροί υποχώρησαν στο 13-19 και έχασαν κάθε ελπίδα για μια θέση στην 10άδα της κατάταξης.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας του, επιθετικά, με τον Νίκολα Λαπροβίτολα να προσθέτει 14 πόντους και 3 κλεψίματα, ενώ 12 πόντους και 6/9 δίποντα μέτρησε ο Γιαν Βέσελι. Από πλευράς Μπάγερν, ο Σερζ Ιμπάκα κατέγραψε double-double με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Νικ Ουέιλερ-Μπαμπ, χωρίς όμως να είναι αρκετοί για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά και βρήκε λύσεις με τον Βέσελι και τον Λαπροβίτολα να δίνουν τον τόνο. Ο Ιμπάκα προσπάθησε να δώσει λύσεις στην ομάδα του, όμως οι Καταλανοί κράτησαν τον έλεγχο ως το τέλος του δεκαλέπτου για το 19-25. Ακόμα καλύτερη ήταν η εικόνα της ομάδας του Ρότζερ Γκριμάου στο δεύτερο δεκάλεπτο με την άμυνα των Μπλαουγκράνα να είναι αποτελεσματική. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι, Ρούμπιο και Ερνανγκόμεθ έδωσαν λύσεις και η διαφορά ανέβηκε για το 30-47 του πρώτου μέρους.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λαπροβίτολα πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ο Πάρκερ ήταν ορεξάτος στο επιθετικό κομμάτι και η Μπαρτσελονα κράτησε τη διαφορά, παρά τις προσπάθειες του Μπολμάρο για να μειώσει. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Καταλανούς στο +18 για το 53-71, με την Μπαρτσελόνα να συντηρεί τη διαφορά ως το τέλος του αγώνα και να φτάνει στη νίκη, παρά το φορμάρισμα του Νικ Ουέιλερ-Μπαμπ στην τέταρτη περίοδο για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 30-47, 53-71, 79-87.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

MVP

Η ποιότητα του Τζαμπάρι Πάρκερ φάνηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έμεινε στο παρκέ για 23 λεπτά και μέτρησε 15 πόντους με 6/8 σουτ, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, κάνοντας πολλές δουλειές στο παρκέ για την ομάδα του Ροτζερ Γκριμάου.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο δεκάλεπτο της Μπαρτσελόνα ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Οι Καταλανοί μετά το αρχικό 19-25 της πρώτης περιόδου πάτησαν γκάζι και με επί μέρους 11-22 έφεραν στα μέτρα τους την αναμέτρηση, για το 30-47 του πρώτου ημιχρόνου. Κάτι που έβαλε τις βάσεις για την 21η νίκη των Μπλαουγκράνα στην φετινή Euroleague.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Palau Blaugrana για την 33η αγωνιστική, την ώρα που η Μπάγερν Μονάχου παραμένει στο Audi Dome, για να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Sportal Euroleague Show με Παρτίζαν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης