Ο Λορέντζο Μπράουν στο επίκεντρο των... φημών: Κάποιοι θέλουν να τον δουν στα «ερυθρόλευκα» (vids)

Ο Λορέντζο Μπράουν στο επίκεντρο των... φημών: Κάποιοι θέλουν να τον δουν στα «ερυθρόλευκα» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:14 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 29.05.2024

Όταν από το Ισραήλ προέκυψε ότι ο Λορέντζο Μπράουν πιθανότατα την επόμενη σεζόν δεν θα βρίσκεται στη Μακάμπι, τότε η... μισή Euroleague άρχισε να συνδυάζει πληροφορίες για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του και ο Ερυθρός Αστέρας κρατάει ένα χαρτί στα χέρια του. Άλλωστε, είναι η ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη.

Με το που προέκυψε η πληροφορία από το Ισραήλ ότι η Μακάμπι θα δυσκολευτεί ιδιαιτέρως να κρατήσει στο Τελ Αβίβ τον Λορέντζο Μπράουν, όλοι όσοι βρίσκονται στη διαδικασία σκέψεων και πράξεως για μεταγραφές, δηλαδή όλοι πλην των τεσσάρων που συμμετέχουν στο Final Four: Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε, άρχισαν να σκέφτονται πότε και πως θα τον αποκτήσουν.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος στα τέλη του Αυγούστου θα γίνει 34ων ετών, παραμένει ένας από τους πιο ικανούς οργανωτές και δημιουργούς στην Euroleague και δεν είναι λίγες οι ομάδες που είναι δεδομένο πως θα βάλουν το χέρι στη τσέπη και δεν θα διστάσουν να κάνουν την οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσουν.

Το γεγονός ότι ο γεννημένος στο Ρόκφορντ του Ιλινόις, Λορέντζο Μπράουν, κατέχει ισπανικό διαβατήριο, ενώ στο προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου αναμένεται να επιστρέψει και στη δράση της εθνικής ομάδας. Ως εξ αυτού, η Ρεάλ Μαδρίτης (κυρίως) και η Μπαρτσελόνα είναι οι προφανείς προορισμοί του, αλλά στην Ιβηρική Χερσόνησο δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του με σύλλογο. Μόνο ως αντίπαλος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιστρέφει στην εθνική Ισπανίας ο Λορέντζο Μπράουν για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:49 - 24.01.2024

Επιστρέφει στην εθνική Ισπανίας ο Λορέντζο Μπράουν για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν, ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία για την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα εν όψει των προκριματικών του Ιουλίου που θα καθορίσουν τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέραν από την μικρή καριέρα του στο ΝΒΑ και της παρουσίας του στη Μακαμπι, ο Μπράουν έχει παίξει στην Κίνα, στην Ρωσία με την Ούνιξ Καζάν, στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε και ο πρώτος του σταθμός στην γηραιά ήπειρο ήταν στη Σερβία.

Τη χρονιά 2019-20 έκανε το ντεμπούτο του φορώντας τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα. Μάλιστα, η ομάδα του Βελιγραδίου σύμφωνα με το Sportal.rs εντάσσεται πλέον, σε αυτές που θα τον διεκδικήσουν και θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να αποχωρήσει από το Ισραήλ.

Ο Ερυθρός Αστέρας ούτε το περασμένο καλοκαίρι δίστασε να κάνει επενδύσεις. Πήρε τον Μίλος Τεόντοσιτς από την Βίρτους Μπολόνια, τον Τζόελ Μπολομπόι από τον Ολυμπιακό, τον Ρόκας Γκιεντράιτις από την Μπασκόνια. Σπατάλησε χρήματα για τον Σαμπάζ Νέιπιερ, τον Μάρκο Σιμόνοβιτς (άσχετα αν ολοκλήρωσαν αλλού της χρονιές τους) και ανάλογες επενδύσεις σκοπεύει να ξεκινήσει και τώρα.

Μόνο που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και η Παρτίζαν θα κάνει την προσπάθειά της. Και έχει τη δυναμική να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές της. Μην ξεχνάμε πως πέρσι κατάφερε να τον πείσει να μείνει στους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου τον Κέβιν Πάντερ παρά την μεγάλη προσφορά που είχε στα χέρια του από την Μπαρτσελόνα.

Το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν, μετά από μία αποτυχημένη γι' αυτούς σεζόν στην Euroleague, επιθυμούν με μεγάλη ένταση την αναβάθμισή τους, δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πολύ... καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι.