Επιστρέφει στην εθνική Ισπανίας ο Λορέντζο Μπράουν για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Λορέντζο Μπράουν

i

© Fiba

Επιστρέφει στην εθνική Ισπανίας ο Λορέντζο Μπράουν για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιώργος Γαβριλάκης 13:49 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 24.01.2024

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν, ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία για την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα εν όψει των προκριματικών του Ιουλίου που θα καθορίσουν τις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μία πρώτη ματιά δεν θυμίζει (φυσιογνωμικά) Ισπανό. Ούτε με μία δεύτερη. Ο Λορέντζο Μπράουν όμως, αν και γεννημένος στο Ρόκφορντ του Ιλινόις (πριν από 33 χρόνια) και παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του με ισπανική ομάδα κατέχει την υπηκοότητα. Ίσως όχι το ταπεραμέντο, αλλά το διαβατήριο του αρκεί για να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της χώρας από την ιβηρική χερσόνησο. 

Άλλωστε, το έχει ξανακάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ταλαντούχος γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο βασικός λόγος που η Ισπανία κατέκτησε το EuroBasket του 2022 και -εκ του αποτελέσματος- φάνηκε πως η απουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ήταν αισθητή. 

Η «Φούρια Ρόχα» αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο στα γήπεδα της Ασίας που φιλοξένησαν τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Μουντομπάσκετ, πράγμα που σημαίνει πως για να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (27/7-11/8 2024) θα πρέπει πρώτα να προκριθούν. Κι αυτό θα συμβεί μέσω των προκριματικών αγώνων που θα γίνουν στις αρχές του Ιουλίου (2-7) στη Βαλένθια. 

Εκεί αναμένεται να επανεμφανιστεί με το εθνόσημο ο Μπράουν, ο οποίος σύμφωνα με την Marca έχει ήδη ενημερώσει την Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την επιθυμία του αυτή και οι Ίβηρες βρίσκονται στο Group Α των προκριματικών, μαζί με τον Λίβανο και την Αγκόλα, ενώ διασταυρώνονται με το Group B, εκεί όπου θα αναμετρηθούν η Φινλανδία, η Πολωνία και οι Μπαχάμες. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα συναντηθούν λίγο πριν το Ολυμπιακό Τουρνουά και τότε θα καθοριστούν τα «εισιτήρια» για το Παρίσι. 

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα
EUROLEAGUE

12:00 - 25.01.2024

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα

Ακόμα κι αν το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν σημάδια που το... επηρεάζουν και είναι τόσο ισχυρά που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θεωρείται από πολύ πιθανό έως πάρα πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον «αγαπημένος μου προορισμό». Και το έχει πει τόσες φορές που σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Μέχρι τότε βέβαια, ο Λορέντζο Μπράουν έχει... πολύ δουλειά μπροστά του, καθώς ο ανταγωνισμός στην EuroLeague και οι υποχρεώσεις του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση. Ετοιμάζεται ήδη για την αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό (25/1), ενώ ο Αμερικανοισπανός την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε 21 αγώνες, έχει καταγράψει στη στατιστική του 13,7 πόντους και 6,1 ασίστ μέσο όρο.