Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα
i

© EuroLeague Basketball

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα

Γιώργος Γαβριλάκης 12:00 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 25.01.2024

Ακόμα κι αν το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν σημάδια που το... επηρεάζουν και είναι τόσο ισχυρά που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θεωρείται από πολύ πιθανό έως πάρα πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον «αγαπημένος μου προορισμό». Και το έχει πει τόσες φορές που σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Όταν το 2014 ο Μάικ Τζέιμς επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα ήταν 24 ετών και ουδεμία ιδέα δεν είχε για τη χώρα. Τότε, είχε εγκατασταθεί στη Ρόδο και δεν επέλεξε το σμαραγδένιο νησί για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το έκανε για επαγγελματική αποκατάσταση. 

Αγωνίστηκε με τον Κολοσσό και από εκεί και πέρα η καριέρα του διέγραψε μία γνησίως αύξουσα πορεία που τον έφερε στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, του έδωσε ευκαιρίες στο ΝΒΑ και -εν τω μεταξύ- μεταμορφώθηκε σε μία από τις ισχυρότερες μορφές της EuroLeague. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η αντίστροφη μέτρηση για την τοποθέτησή του στην Νο 1 θέση των σκόρερ όλων των εποχών, έχει ήδη ξεκινήσει! 

Ο 33χρονος Αμερικανός σούπερ σκόρερ έχει μνημονεύσει τα χρόνια του στην Ελλάδα, που ξεκίνησαν από τη νησιωτική ζώνη, αλλά πέρασαν και στην ηπειρωτική επικράτεια. Φόρεσε σε δύο περιόδους, τη φανέλα του Παναθηναϊκού (2016-17, 2018), ενώ υπάρχει η... αύρα και οι φήμες που αν είχαν στόμα και μιλούσαν θα φώναζαν πως «ο Μάικ Τζέιμς θα επιστρέψει στην Αθήνα». Ή στον Πειραιά. 

Ο ίδιος ο Τζέιμς, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μιλώντας στο Sportal, και ναι μεν είχε εξηγήσει πως όταν τελειώσει την καριέρα του στο μπάσκετ θα επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά είχε παραδεχθεί πως ως αθλητής «κάθε επίσκεψή μου στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερη και την απολαμβάνω»

Επίσης, είχε εξηγήσει πως στην Αθήνα «ο καιρός είναι τέλειος, το επίπεδο του μπάσκετ σπουδαίο», ενώ την ίδια στιγμή οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας θα... πετούσαν την σκούφια τους να τον αποκτήσουν. Και ναι μεν έχει προϊστορία με τον Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν μπορεί να απορρίψει την πιθανότητα πως ίσως αποκτήσει και μέλλον, ενώ ο Ολυμπιακός τον έχει προσεγγίσει στο πρόσφατο παρελθόν και το ίδιο σκοπεύει να κάνει με την πρώτη ευκαιρία: Το καλοκαίρι, που μένει ελεύθερος από τη Μονακό.  

Οπότε ίσως την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον Τόμας Ουόκαπ, αυτό δεν θα συμβεί σε κάποιο αεροδρόμιο των ΗΠΑ για να πιούν ποτά, αλλά ίσως συμβεί στο ΣΕΦ για να προπονηθούν μαζί -ή να αναμετρηθούν για την EuroLeague, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η... ζωή όμως, θα αποφασίσει γι' αυτά τα θέματα, όπως και οι κανόνες της αγοράς (προσφορά-ζήτηση). 

Τα σημάδια όμως, είναι ξεκάθαρα και ο αγαπημένος του προορισμός ένας και μοναδικός: «Η Αθήνα», όπως είπε και πάλι ο Μάικ Τζέιμς, αυτή τη φορά στον συμπατριώτη του, ρέκορντμαν της EuroLeague, αλλά και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, Κάιλ Χάινς

Επιστρέφει ο Μίροτιτς: Η Μιλάνο τον υπολογίζει για το ματς με τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

10:17 - 24.01.2024

Επιστρέφει ο Μίροτιτς: Η Μιλάνο τον υπολογίζει για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Μετά από δύο μήνες απουσίας, ο Νίκολα Μίροτιτς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, ίσως προφυλαχθεί στο ματς με την Μπαρτσελόνα (26/1), αλλά αναμένεται να εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ για το ματς της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό (31/1).

Ο τελευταίος, ως κατακτητής της EuroLeague με τον Ολυμπιακό, και ως οικοδεσπότης της εκπομπής «A quarter with Kyle», δεν θα μπορούσε παρά να... τσιγκλήσει τον Τζέιμς και να επαναφέρει σενάρια και ιδέες. Μόνο που σε αυτά, εντάσσονται κι άλλα... γειτονικά στοιχεία. Όπως η λατρεία του να παίζει στην έδρα της Φενέρμπαχτσε ή να αντιμετωπίζει τον Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές. Γενικά πάντως, η σκέψη του παραμένει στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.