Τα δεδομένα για Μπιρτς και η περίπτωση του Μπλακ!
i

©InTime

Τα δεδομένα για Μπιρτς και η περίπτωση του Μπλακ!

Sportal newsroom 22:47 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 23.01.2024

Ο Κεμ Μπιρτς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ και ο Ταρίκ Μπλακ είναι μια λύση τη δεδομένη στιγμή

Ο Ολυμπιακός από την επόμενη κιόλας ημέρα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει έναν παίκτη για τουλάχιστον ένα δίμηνο, όσο θα χρειαστεί να μείνει εκτός ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα λειτουργήσει υπό πίεση, αλλά ο χρόνος η αλήθεια είναι πως δεν είναι σύμμαχος του αυτή τη φορά, καθώς θα πρέπει το συντομότερο να αφιχθεί κάποιος σέντερ στο ΣΕΦ, γιατί αυτή τη στιγμή έχει ξεμείνει μετά τους τραυματισμούς του Μουστάφα Φαλ και του Νίκολα Μιλουτίνοφ μόνο με τον Φιλίπ Πετρούσεβ. Διότι και ο Λουκ Σίκμα που θα μπορούσε κατά συνθήκη να αγωνιστεί στο «5» είναι εκτός πρωταθλήματος.

Η στόχευση του προπονητή του Ολυμπιακού είναι να έρθει άμεσα ένας παίκτης για τις υποχρεώσεις στην Euroleague, αλλά και για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας που ακολουθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει με Μπιρτς

Ο Κεμ Μπιρτς είναι ο πρώτος παίκτης που έχει πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται η περίπτωση του από τον Ολυμπιακό. Ο σέντερ που γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και τον Οργανισμό των «ερυθρολεύκων» από το πέρασμα του (2016-2017) έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και ερωτηματικά που αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας του. 

Ο 32χρονος Καναδός σέντερ ασφαλώς και εφόσον είναι έτοιμος για να μπει στο παρκέ μπορεί να συνδράμει επιθετικά και αμυντικά. Η αποχή του από τους αγώνες για περισσότερο από ένα χρόνο ωστόσο, φαίνεται πως είναι το μεγάλο πρόβλημα ώστε να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του. Θα παραμείνει στο τραπέζι και θα εξετάζεται, αλλά ακόμη δεν φαίνεται να έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναζητήσει κι άλλες λύσεις, πριν δώσει το «Ο.Κ.» για έναν σέντερ που θα πλαισιώσει το υπάρχουν ρόστερ της ομάδας.

Το ατού του Ταρίκ Μπλακ

Μια δεύτερη επιλογή που υπάρχει στο μυαλό του προπονητή των «ερυθρολεύκων», είναι ο Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός σέντερ που αγωνίστηκε και πέρσι στον Ολυμπιακό είναι ελεύθερος και το κασέ του (40.000 ευρώ το μήνα περίπου) δεν είναι υψηλό, ώστε να αποκτηθεί για να ενισχύσει άμεσα την ομάδα. 

Πέρσι ο Μπλακ έκανε μια καλή σεζόν και ήταν ένας παίκτης οικονομίας στη ρακέτα που είχε άμεση επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό το εκτιμά ο προπονητής του Ολυμπιακού που τον έχει επίσης στα υπόψη του, δεδομένου ότι είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά τα αποδυτήρια της ομάδας και θα είναι σαν να μην πέρασε μια ημέρα εφόσον προχωρήσει η περίπτωση του.

Οι άλλες λύσεις

Παίκτες που δεν αγωνίζονται στη Euroleague και βρίσκονται είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε στην Κίνα η σε άλλα πρωταθλήματα, όπως της Ρωσίας, ασφαλώς και θα απασχολήσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Η πίεση χρόνου είναι μεγάλη, ο παίκτης πρέπει να έρθει το συντομότερο στην Ελλάδα και ένα πράγμα φαντάζει βέβαιο, πως τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να βρίσκεται άλλος ένας παίκτης ρακέτας στις προπονήσεις της ομάδας.