«Καμπάνα» της Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα

Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

«Καμπάνα» της Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα

Νίκος Καλαμπάκας 19:37 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 23.01.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας θα πληρώσει το ποσό των 5000 ευρώ με το οποίο τιμωρήθηκε από την Euroleague για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια.

Η Euroleague είναι αμείλικτη σε πειθαρχικά θέματα και το αποδεικνύει όποτε έχει την ευκαιρία.

Η τελευταία ομάδα που είδε από πρώτο χέρι την αυστηρότητα της λίγκας είναι ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι οπαδοί του είχαν δημιουργήσει απίστευτη ατμόσφαιρα στον αγώνα κόντρα στη Μπασκόνια ωστόσο η ομάδα του Βελιγραδίου δεν απέφυγε την τιμωρία της Euroleague.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ευρώπη, ο Ερυθρός Αστέρας θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 5000 για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τη Μπασκόνια.

Η ομάδα της Σερβίας ηττήθηκε με σκορ 90-91 σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μάρκους Χάουαρντ να σημειώνει 32 πόντους και να χαρίζει στους Βάσκους μια ακόμα νίκη στην Euroleague.

Οι φίλοι του Αστέρα είχαν δημιουργήσει για μια ακόμα φορά φοβερή ατμόσφαιρα, ωστόσο τα βεγγαλικά και κάποιες ρίψεις αντικειμένων ανάγκασαν την Euroleague να επιβάλλει πρόστιμο.

Τα ματς που θα δώσει στην Euroleague ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ
EUROLEAGUE

16:58 - 23.01.2024

Τα ματς που θα δώσει στην Euroleague ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός χάνει για δυόμιση μήνες τον Μιλουτίνοφ σε ένα διάστημα που η ομάδα του Πειραιά θα δώσει κομβικά ματς για τη συνέχειά της στην Euroleague. Διαβάστε στο Sportal σε ποιους αγώνες δεν θα έχει η ομάδα τον Σέρβο σέντερ.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας θα πληρώσουν το ποσό των 5000 ευρώ, όπως επιβάλει το άρθρο 29.2 h του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Για την ιστορία, ο Μάρκους Χάουαρντ έκανε... όργια για μια ακόμα φορά, η Μπασκόνια αν και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε στα... σχοινιά από τον Ερυθρό Αστέρα αντέδρασε και τελικά δραπέτευεσε από το Βελιγράδι με τη νίκη (90-91). 

Οι Βάσκοι ήταν καταιγιστικοί στην 3η περίοδο της αναμέτρησης και κατάφεραν να αφήσουν τους γηπεδούχους σε ρόλο θεατή, επιστρέφοντας από το 52-43 του ημιχρόνου και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +7 (62-69). 

Οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα δεν προέβησαν σε ακραίες πράξεις, ωστόσο κατά διαστήματα έπεσαν μικροαντικείμενα στο παρκέ, γεγονός που επέφερε την τιμωρία της ομάδας τους.