Επιστρέφει ο Μίροτιτς: Η Μιλάνο τον υπολογίζει για το ματς με τον Παναθηναϊκό
i

© EuroLeague Basketball

Επιστρέφει ο Μίροτιτς: Η Μιλάνο τον υπολογίζει για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 10:17 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 24.01.2024

Μετά από δύο μήνες απουσίας, ο Νίκολα Μίροτιτς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, ίσως προφυλαχθεί στο ματς με την Μπαρτσελόνα (26/1), αλλά αναμένεται να εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ για το ματς της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό (31/1).

Με τον αχίλλειο τένοντα δεν είναι να... παίζει κανείς. Ειδικά αν είναι αθλητής και ακόμα περισσότερο αν έχει «καβαλήσει» τα πρώτα... άντα. 

Γι' αυτό και ο Νίκολα Μίροτιτς έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες. Οι ενοχλήσεις ήταν έντονες, αλλά περισσότερο ο κίνδυνος για μία υποτροπή (πόσο μάλλον για μία ρήξη) έκανε την Μιλάνο πολύ προσεκτική με την περίπτωσή του. Αγωνιστικά η απουσία του ήταν καταστροφική για την ομάδα του ιταλικού βορρά, αλλά τώρα ο 33χρονος Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ έχει... βγει από το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και έχει μπει -μέσω προπονήσεων- σε αγωνιστικούς ρυθμούς. 

Την τελευταία φορά που αγωνίστηκε είχαμε 2023 και συγκεκριμένα 30 Νοεμβρίου -στο ματς της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στην Ζαλγκίρις. Τώρα, η επόμενη υποχρέωση της ομάδας που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (26/1). Τότε που υποδέχονται την τέως ομάδα του Μίροτιτς, την Μπαρτσελόνα

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο πρώην NBAer είναι εξαιρετικά αμφίβολος και το πιθανότερο είναι να επανεμφανιστεί σε αγώνα την Κυριακή (28/1), κόντρα στην Ντιναμό Σάσαρι για το ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτό αναφέρει το... πλάνο της Μιλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται δεδομένο πως ο Μίροτιτς θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 31 Ιανουαρίου για την 24η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Μέχρι στιγμής και μέχρι να τραυματιστεί, ο Μίροτιτς σε 11 αγώνες στην EuroLeague έχει καταγράψει στη στατιστική του 17,6 πόντους και 6,2 ριμπάουντ ανά αγώνα, με 39% ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο και μία ηγετική παρουσία στην πρώτη του σεζόν στην Ιταλία και την Μιλάνο, που το καλοκαίρι ξόδεψε πολλά χρήματα για τον παίκτη και έλαβε μέρος σε μία μεταγραφική περιπέτεια άνευ προηγουμένου