Ιτούδης: «Ο Παναθηναϊκός είναι χτισμένος για το Final Four» (vid)

Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Ιτούδης: «Ο Παναθηναϊκός είναι χτισμένος για το Final Four» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:09 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 24.01.2024

Σε μία συζήτηση στον επίσημο λογαριασμό της EuroLeague, με οικοδεσπότη τον Μάικλ Ρολ και καλεσμένο τον Δημήτρη Ιτούδη, προέκυψε η πεποίθηση του Έλληνα τεχνικού πως ο Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα...

Με καθαρή ματιά και δίχως την πίεση και την ένταση των αγωνιστικών ρυθμών, ο Δημήτρης Ιτούδης μπορεί πλέον με νηφαλιότητα να διακρίνει σημεία της EuroLeague, που δύσκολα θα μπορούσε να σημειώσει αν δούλευε σε μία ομάδα της διοργάνωσης. 

Το έκανε μέχρι πρόσφατα, ώσπου χώρισαν οι δρόμοι του με την Φενέρμπαχτσε και ο Έλληνας τεχνικός, έχοντας κάνει ένα βήμα πίσω βλέπει την... μεγάλη εικόνα. Και στα μάτια του αυτή αντικατοπτρίζει τον Παναθηναϊκό «ως ένα σύνολο που είναι φτιαγμένο για να βρεθεί στο Final Four». 

Με την εμπειρία του και ευρισκόμενος για χρόνια εντός των «πράσινων» τοιχίων, αλλά και εντός της κορυφαίας διοργάνωσης, που κατέκτησε την κορυφή της δύο φορές (με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2016 και το 2019), ο Ιτούδης παρατήρησε και εξέφρασε τα δεδομένα εκείνα που κάνουν τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει. 

«Η ομάδα έχει την ποιότητα, έχει δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα, έχουν έρθει τα αποτελέσματα, αλλά θεωρώ πως το κλειδί για να φθάσει σε αυτό το σημείο ήταν οι κακές στιγμές», είπε στη συζήτησή του με τον Αμερικανό, πρώην παίκτη στο επίπεδο της EuroLeague, Μάικλ Ρολ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (2017-19), ο οποίος πλέον είναι αναλυτής και εργάζεται για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα
EUROLEAGUE

12:00 - 25.01.2024

Η... φωτιά του Μάικ Τζέιμς και το μέλλον του που δείχνει Ελλάδα

Ακόμα κι αν το μέλλον δεν είναι προδιαγεγραμμένο, υπάρχουν σημάδια που το... επηρεάζουν και είναι τόσο ισχυρά που ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό θεωρείται από πολύ πιθανό έως πάρα πολύ πιθανό, στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον «αγαπημένος μου προορισμό». Και το έχει πει τόσες φορές που σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση...

Κι όταν ο Ιτούδης αναφέρθηκε στις «κακές στιγμές» ουσιαστικά εστίασε στη διαχείρισή τους. «Έμειναν όλοι μαζί ενωμένοι. Η ομάδα, η διοίκηση, ο πρόεδρος και οι οπαδοί», κατέληξε.