Οι Λέικερς είναι αποφασισμένοι να... ψηλώσουν με τον Ναζ Ριντ τη νέα σεζόν

Ναζ Ριντ

Οι Λέικερς είναι αποφασισμένοι να... ψηλώσουν με τον Ναζ Ριντ τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 12:21 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 31.05.2023

Η σεζόν ολοκληρώθηκε στους τελικούς της Δύσης, για τους Λος Άντζελες Λέικερς, που πλέον κοιτάζουν την επόμενη μέρα τους και σε αυτή ο Ναζ Ριντ έχει περίοπτη θέση.

Να παραμείνουν ανταγωνιστικοί κια να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα παλέψει ξανά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλουν οι Λος Άντζελες Λέικερς. Οι σκέψεις αποχώρησης του ΛεΜπρον Τζέιμς «θορύβησαν» άπαντες στην Καλιφόρνια και για το λόγο αυτό τέθηκε από νωρίς σε εφαρμογή το πλάνο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σκοπός του Ρομπ Πελίνκα και των συνεργατών του στο front office των «λιμνανθρώπων» είναι να γεμίσουν το ρόστερ με ποιότητα και λύσεις σε κάθε θέση. Για το λόγο αυτό το σκανάρισμα αναμένεται να είναι ενδελεχές και με συγκεκριμένη στόχευση όσον αφορά τα μεταγραφικά.

O ΛεΜπρόν Τζέιμς χρειάζεται τον Κάιρι Ίρβινγκ και ο Ίρβινγκ τον ΛεΜπρόν
NBA

10:02 - 23.05.2023

O ΛεΜπρόν Τζέιμς χρειάζεται τον Κάιρι Ίρβινγκ και ο Ίρβινγκ τον ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και οι Λέικερς φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί αν δεν καταφέρουν να φτιάξουν μία ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα σεζόν. Και για να την δημιουργήσουν αρκεί να πάρουν το ρίσκο με τον Κάιρι Ίρβινγκ.

Η παραμονή του Όστιν Ριβς στην ομάδα παραμένει μια από τις βασικές προτεραιότητες για τους Λέικερς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν κοιτάζουν την αγορά για λύσεις που θα γεμίσουν το ρόστερ και θα φέρουν αύρα πρωταθλητισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα στο «κάδρο» βρίσκεται η περίπτωση του Ναζ Ριντ. Ο σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς «άρπαξε» από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που πήρε την τελευταία διετία και κατάφερε να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα. Ο 23χρονος σέντερ μένει ελεύθερος από τους «λύκους» και είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα τεστάρει τις δυνάμεις του στην free agency, με τους Λέικερς να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του.

Ο ΛεΜπρόν προετοιμάζεται ήδη για τη νέα σεζόν (vid)
NBA

08:50 - 27.05.2023

Ο ΛεΜπρόν προετοιμάζεται ήδη για τη νέα σεζόν (vid)

Απομένουν δύο χρόνια συμβολαίου για να τιμήσει και 100 εκατομμύρια δολάρια για να εισπράξει. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, προς το παρόν κάνει διακοπές ακολούθως ίσως χρειαστεί να κάνει επέμβαση στο πόδι, αλλά τον Οκτώβρη θα είναι έτοιμος για δράση!

Σκοπός της κίνησης είναι να φέρουν ξανά ισορροπία στο ρόστερ, καθώς στην διάρκεια των πλέι οφ ο Ρούι Χατσιμούρα αγωνίστηκε στο «5», μια θέση που δεν του ταιριάζει σε καμία περίπτωση. Κάτι που επηρέασε και την εξέλιξη της σειράς με τους Ντένβερ Νάγκετς, καθώς ο Νίκολα Γιόκιτς κέρδισε όλες τις μάχες κάτω από το καλάθι, εκμεταλλευόμενος το miss match που είχε δημιουργηθεί με τον Ιάπωνα φόργουορντ, που κατά συνθήκη βρέθηκε στο 5. 

Την σεζόν που ολοκληρώνεται, ο Ριντ μέτρησε 11,5 πόντους και 4,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα 18,4 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ανά αγώνα, κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου στο παιχνίδι του.