Δεν ξανάγινε: Το ασύλληπτο ποσό που θα λάβει ο Ντόντσιτς που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του NBA!

Λούκα Ντόντσιτς

Δεν ξανάγινε: Το ασύλληπτο ποσό που θα λάβει ο Ντόντσιτς που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του NBA!

Νίκος Καλαμπάκας 11:24 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 02.04.2024

Το Ντάλας χορεύει στους ρυθμούς του Ντόντσιτς, ο παίκτης έχει βρει εκεί την μπασκετική του Ιθάκη και το επόμενο καλοκαίρι όλα δείχνουν πως θα γίνει και ο άνθρωπος που πήρε το μεγαλύτερο συμβόλαιο που υπεγράφη ποτέ στο ΝΒΑ.

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει 5ετή επέκταση, ύψους 346 εκατομμυρίων δολαρίων, το επόμενο έτος στην offseason του 2025. Ο Μπόμπι Μαρκς του ESPN αναφέρει ότι αυτό θα σήμαινε το πλουσιότερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA.

Ο Ντόντσιτς έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια των 65 αγώνων για τη φετινή σεζόν, καθιστώντας τον κατάλληλο για τα βραβεία MVP και All-NBA. Επιπλέον, θα πληροί τα κριτήρια super max συμβολαίου αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, λόγω της απαίτησης επταετούς θητείας στο ΝΒΑ, ο Σλοβένος δεν μπορεί να υπογράψει την επέκταση μέχρι το 2025, καθώς αυτή τη στιγμή διανύει την έκτη σεζόν του.

Ο Ντόντσιτς βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τα 70 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό. Αυτή τη στιγμή βγάζει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο 25χρονος παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, καθώς έχει μέσο όρο 34,0 πόντους, 9,1 ριμπάουντ, 9,8 ασίστ και 1,5 κλεψίματα, κορυφαίο στο πρωτάθλημα και κορυφαίο στην καριέρα του. Ο Ντόντσιτς σουτάρει με 48,9 τοις εκατό από το διποντο, 38% πέρα ​​από το τόξο και 78% από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.

Οι Mάβερικς (45-29) έχουν κερδίσει 11 από τους 12 τελευταίους αγώνες τους και τώρα κατέχουν την 5η θέση στη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας με ρεκόρ 45-29.