Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)
i

© photo by Alex Bierens de Haan / Getty Images / Ideal Images

Η τραγική ιστορία του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Η δολοφονία του πατέρα του, το νεκρό 13χρονο κορίτσι και τα όπλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:26 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 01.04.2024

Τον πατέρα του τον σκότωσαν το 2004, ενώ μερικά χρόνια πριν, εκείνος είχε εμπλακεί στη δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σε ένα «σκοτεινό περιβάλλον» και η επιρροή αυτού (αργά ή γρήγορα) εμφανίστηκε στη ζωή του. Τώρα, στη... φωτεινή Θεσσαλονίκη παίρνει την δεύτερη ευκαιρία που αναζητούσε και ο ΠΑΟΚ θα γίνει η νέα ομάδα του νεαρού γκαρντ που πριν λίγους μήνες σάρωνε στο ΝΒΑ.

Ο άνθρωπος είναι αυτός που επηρεάζει το περιβάλλον και μάλιστα εδώ και δεκαετίες είναι σαν να προσπαθεί να το καταστρέψει κιόλας. Αυτό βέβαια είναι μία άλλη ιστορία, καθόλου σχετική με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, αλλά το... αντίστροφο είναι συνυφασμένο με την ζωή του 24χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε μία λαμπερή πορεία στο ΝΒΑ, ώσπου ξαφνικά αυτή ξεθώριασε. Και από τα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος, παραλίγο να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τελικά, γλύτωσε τα... σίδερα, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πως του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Του την προσφέρει τώρα ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συμφωνήσει και αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να παίξει για πρώτη φορά στη ζωή του μπάσκετ σε μία χώρα που πριν από μερικές ώρες δεν γνώριζε ούτε καν την ύπαρξή της. Ίσως μπορεί να είχε κάτι ακούσει για τα καλοκαίρια στα νησιά, τα ηλιοβασιλέματα κι αν έτυχε να... ψαχτεί περισσότερο, ίσως να άκουσε κάτι για την Ακρόπολη. Ως εκεί!

Το θέμα λοιπόν, δεν είναι το πως ο homo sapien επηρεάζει και επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά το πως αυτό μπορεί να καθορίσει μία ανθρώπινη ύπαρξη. Διότι, εγκληματίας δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι! Δεν υπάρχει γενετική προδιάθεση σε όσους απέκτησαν ποινικό μητρώο με μαύρες σελίδες, ούτε... κληρονόμησαν αυτό το κουσούρι από τους προγόνους τους. Διαμόρφωσαν τέτοια δράση λόγω του περιβάλλοντος που μεγάλωσαν. Και σε αυτή την περίπτωση, η ελεύθερη βούληση είναι υπερεκτιμημένη.

Κάπως έτσι, ο νεαρός και ταλαντούχος αθλητής, που σύντομα αναμένεται να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά και θα πάρει αυτή την δεύτερη ευκαιρία που δεν έβρισκε στην πατρίδα του, έφθασε σε ένα οριακό σημείο στη ζωή του.

Το αγωνιστικό βιογραφικό του είναι εμπλουτισμένο με τρομερά στατιστικά νούμερα, όπως τους 19,2 πόντους, τις 5,7 ασίστ, τα 5,3 ριμπάουντ μέσο όρο (στη σεζόν 2022-23 με τους Χιούστον Ρόκετς), αλλά και το ρεκόρ καριέρας των 50 πόντων που έβαλε το 2021 κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πίσω όμως, από αυτές του τις στιγμές υπάρχουν δαίμονες, που δεν κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς. Από το ΝΒΑ τον έδιωξαν σχεδόν με τις... κλωτσιές και η κορυφή του «παγόβουνου» ήταν η κακοποίηση της συντρόφου του και πρώην παίκτριας του WNBA Κίσρε Γκόντρεζικ. Μόνο που υπάρχει και προϊστορία!

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 2000 στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός έπειτα από συμπλοκή με όπλα έξω από ένα μπαρ.

Ο Μάικλ Πόρτερ ο πρεσβύτερος, ο οποίος επίσης είχε κάνει καριέρα στο ΝΒΑ ως μπασκετμπολίστας (1972-1983) σκοτώθηκε σε ηλικία 54 ετών, ενώ 11 χρόνια νωρίτερα, το 1993, ο ίδιος είχε εμπλακεί (καθ' ομολογία του) στην ανθρωποκτονία ενός 13χρονου κοριτσιού. Δεν ήταν αυτός ο εκτελεστής, κατηγορήθηκε για δολοφονία δευτέρου βαθμού και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Γενικά τα όπλα έπαιξαν ρόλο στην ανατροφή του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ και έχει (ή τουλάχιστον είχε, ας ελπίσουμε) μεγάλη οικειότητα μαζί τους. Όταν ήταν ήδη στο ΝΒΑ, το 2020 (στην rookie σεζόν του) η αστυνομία του Κλίβελαντ τον σταμάτησε για έναν τυπικό έλεγχο. Του ζήτησε δίπλωμα και δεν είχε στην κατοχή του. Τότε του ζήτησαν να ανοίξει το πορτ παγκάζ και τότε άρχισαν τα προβλήματα με το νόμο. Διότι, μέσα δεν είχε μπαγκάζια, μπάλα του μπάσκετ και τα αθλητικά του. Είχε ένα οπλοπολυβόλο!

Όταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, δηλαδή η ομάδα με την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, ενημερώθηκε για τα καμώματά του, ανακοίνωσε πως «μελετάμε την υπόθεση και συλλέγουμε πληροφορίες». Τελικά, τον βοήθησαν να ξεμπλέξει και από τη στιγμή που το αμάξι δεν ήταν δικό του, αλλά της μητέρας του, έριξαν τις... ευθύνες σε εκείνη και η υπόθεση έκλεισε. Έκανε την θυσία για το καμάρι της, που το μεγάλωσε μόνη της, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει τον δρόμο του πατέρα του, αλλά εν μέρει τα κατάφερε.

Την επόμενη σεζόν πάντως, οι Καβαλίερς, με την πρώτη ευκαιρία τον έδιωξαν από τον οργανισμό τους. Τον έστειλαν στο Χιούστον και με τους Ρόκετς ήθελε να αφήσει τις αρνητικές του στιγμές στο παρελθόν. Κατάφερε να επικεντρωθεί στο μπάσκετμπολ, να βελτιωθεί στον αγωνιστικό τομέα, μόνο που οι δαίμονες άργησαν λίγο, αλλά επανεμφανίστηκαν.

Τον Σεπτέμβρη του 2023, μετά την τρίτη σεζόν του στο Χιούστον (και πέμπτη στο σύνολο της καριέρας του), που δημιουργούσε συνθήκες All-Star για τον εκρηκτικό νεαρό γκαρντ, το παράνομο και επιθετικό του βιογραφικό... εμπλουτίστηκε εκ νέου. Και δεν υπήρξε επόμενη μέρα γι' αυτόν στο ΝΒΑ.

Τότε ήταν που ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ συνελήφθη, αφού πρώτα είχε στείλει στο νοσοκομείο την σύντροφό του. Η ίδια τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό και αφού μετά βίας κατάφερε να πάει μέχρι το κοντινότερο ιατρικό κέντρο, εκεί, πέραν από τους δεκάδες μώλωπες στο σώμα της διαπιστώθηκαν και κατάγματα στους σπονδύλους της.

Η σύλληψή του δεν άργησε, όπως δεν άργησε και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού πρώτα πλήρωσε 75.000 δολάρια και «καθάρισε». Η κοπέλα τον χώρισε, τον μήνυσε και δεν θέλει να τον ξαναδεί μπροστά της και το ΝΒΑ ουσιαστικά τότε τον αποχαιρέτησε. Τώρα θα τον καλωσορίσει ο ΠΑΟΚ και κάθε του κίνηση ελέγχεται. Το αν αξίζει την δεύτερη ευκαιρία που (υποτίθεται) πως όλοι αξίζουν, η ιστορία θα το αποφασίσει!