Με 75 χιλιάδες δολάρια «καθάρισε» ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ - Είχε συλληφθεί πριν μία εβδομάδα για κακοποίηση της συντρόφου του (vids)
i

© photo by Carmen Mandato / Getty Images / Ideal Images

Με 75 χιλιάδες δολάρια «καθάρισε» ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ - Είχε συλληφθεί πριν μία εβδομάδα για κακοποίηση της συντρόφου του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:48 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 19.09.2023

Ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα και αφού πρώτα πλήρωσε την εγγύηση, αφέθηκε ο νεαρός γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεσή του στην Κίσρε Γκόντρεζικ, την οποία και έστειλε με χτυπήματα στο νοσοκομείο.

Οι αμαρτίες ξεπλένονται με διάφορους τρόπους. Ανάλογα σε τι Θεό πιστεύει ο καθένας. Για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ τα πράγματα ήταν πιο απλά. Είχε συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του, της 26χρονης πρώην παίκτριας του WNBA, Κίσρε  Γκόντρεζικ, την οποία παρεμπιπτόντως την έστειλε στο νοσοκομείο με τα χτυπήματά του. 

Μία εβδομάδα μετά το συμβάν που οδήγησε τον 23χρονο γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς στο κρατητήριο, το δικαστήριο έκρινε, υπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, πως με 75.000 δολάρια... όλα καλά! Ο παίκτης του ΝΒΑ με ετήσιο εισόδημα (για τη σεζόν 2023-24) που ξεπερνά τα 15,8 εκατομμύρια δολάρια έβαλε το χέρι στην τσέπη, πλήρωσε την εγγύηση που του ζητήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Με μία προϋπόθεση που θέτουν τα ασφαλιστικά μέτρα και προβλέπουν να μην πλησιάσει την (προφανώς) πρώην κοπέλα του. 

Το στοιχείο που... απάλυνε τη θέση του Πόρτερ Τζούνιορ ήταν το γεγονός ότι ο σπασμένος σβέρκος της κοπέλας ναι μεν ήταν σπασμένος εξαιτίας του, αλλά είχε ένα εκ γενετής πρόβλημα στους σπονδύλους της, οπότε το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτό ίσως να επιβάρυνε την κατάσταση, σκεπτόμενοι μάλλον πως αν (για παράδειγμα) κάποιος βγάλει σαδιστικά τα μάτια ενός τυφλού, τότε δεν είναι δα και έγκλημα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έβλεπε. 

Η πραγματικότητα ορίζει πλέον, πως ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, πληρώνοντας ένα αμελητέο ποσό (ειδικά για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς) συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορία δεν θα επηρεάσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. 

Οι Χιούστον Ρόκετς έχουν ενημερώσει πως κάνουν έρευνα πάνω στην υπόθεση και το πιθανότερο είναι να του επιβληθεί κάποια τιμωρία αποκλεισμού μερικών αγώνων. Επίσης, ο νέος προπονητής της ομάδας, Ιμέ Ουντόκα, εκτός του ότι δεν τον έχει σε ιδιαίτερη αγωνιστική εκτίμηση, παρά το γεγονός ότι πέρσι ο τελειόφοιτος του USC είχε 19,2 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ, έχει ενημερώσει την ομάδα πως καλό θα ήταν να τον ανταλλάξουν προτού είναι... πολύ αργά.