Μεταγραφή σαν... ψέμα: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον ΠΑΟΚ! (vids)

Μεταγραφή σαν... ψέμα: Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον ΠΑΟΚ! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:53 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 01.04.2024

Το πρωί της Πρωταπριλιάς, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ και φάνηκε σαν να ήταν κάποιο υπερβολικό αστείο, αλλά τελικά είναι η αλήθεια. Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος... σάρωνε στο ΝΒΑ (19,2 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ) πριν αποκτήσει προβλήματα με το νόμο και αποδεσμευτεί, έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

Είναι έθιμο την πρώτη του Απρίλη να λέμε και κάνα ψέμα. Συνήθως καλοπροαίρετο ή περιπαικτικό. O ΠΑΟΚ όμως, είπε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αρχικά ακούστηκε σαν υπερβολικό ψέμα, αλλά τελικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είναι η νέα του μεταγραφή. Και πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις της σεζόν (και όχι μόνο) από άποψης ταλέντου και προοπτικής.

Διότι, ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ, αγωνιζόταν στο ΝΒΑ μέχρι τη σεζόν 2022-23 και δεν το έκανε απλά με έναν τυπικό τρόπο. Ήταν πρωταγωνιστής για τους Χιούστον Ρόκετς και υπήρχαν πολλοί θαυμαστές του που θεωρούσαν ότι θα φθάσει σύντομα στην καριέρα του στο επίπεδο του All-Star. Μόνο αντί να φθάσει στην κορυφή, παραλίγο να καταλήξει στη φυλακή.

Πριν ξεκινήσει η τρέχουσα σεζόν, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ αντιμετώπισε πολλαπλές κατηγορίες με πιο σοβαρή την επίθεση και την σωματική κακοποίηση της (μέχρι εκείνη τη στιγμή) συντρόφου του, τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Manhattan Hotel: Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία έδειξαν πως την άφησε αιμόφυρτη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με κάταγμα σπονδύλου και με ένα τεράστιο κόψιμο με αιχμηρό αντικείμενο πάνω από το μάτι!

Συνελήφθη και -όπως... συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ειδικά στις ΗΠΑ- αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα, αφού πρώτα πλήρωσε 75.000 δολάρια.

Οι Ρόκετς μονομιάς τον έθεσαν εκτός ομάδας και επειδή δεν ήταν διατεθειμένοι να του δώσουν άλλη ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι τους προσέφερε 19,2 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ μέσο όρο (!), τον έστειλαν με ανταλλαγή στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Μόνο που και εκείνοι δεν ήθελαν να... μπλέξουν μαζί του και τον αποδέσμευσαν σχεδόν αμέσως.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο νεαρός περιφερειακός δεν είχε βρει ομάδα και τώρα επέλεξε για πρώτη φορά στην καριέρα του να έρθει στην Ευρώπη. Θα το κάνει για τον ΠΑΟΚ και αν επικεντρωθεί στο μπάσκετ και όχι στα... εξωαγωνιστικά «παρατράγουδα», τότε οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα ταλέντο που δεν βλέπουν συχνά στην ήπειρο.

Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια προσόντα στο παρκέ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ο νεότερος στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε βάλει 50 πόντους και είχε κάνει στο ίδιο παιχνίδι και 10 ασίστ. Και τα κατάφερε κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πλέον αναμένεται ο ερχομός του στην Ελλάδα και το ερώτημα είναι το πότε θα αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα. Και τι σκοπό έχουν να κάνουν μαζί του, μιας και η σεζόν ουσιαστικά βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της. Πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του στο πρόγραμμά το εκτός έδρας ματς με το Λαύριο στις 6 Απριλίου, για τα Play Out της Stoiximan Basket League και στοχεύει μέσα από αυτή τη διαδικασία να βρεθεί στα Playoffs. Κι αν ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μάλλον θα τους βοηθήσει αρκετά σε αυτόν τον στόχο...