Λυκογιάννης στο Sportal: «Αυτός είναι ο άνθρωπος Μάικ Τζέιμς – Έκανε προθέρμανση σε ματς Final Four και σταμάτησε για να με αγκαλιάσει»

Sportal newsroom 18:45 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 28.08.2023

Ο Άρης Λυκογιάννης, στο πλαίσιο του postgame του Sportal για το Ελλάδα - ΗΠΑ, μίλησε για την συνεργασία του με τον Μάικ Τζέιμς, με τον έμπειρο κόουτς να θυμάται ένα ιδιαίτερο περιστατικό από το Βερολίνο.

Ο Άρης Λυκογιάννης ήταν ο καλεσμένος του Sportal για το pre και post game του αγώνα της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, όμως η συζήτηση που είχε ο έμπειρος κόουτς με τους Βασίλη Μοιρώτσο και Γιάννη Πάλλα δεν περιορίστηκε μόνο στα της Εθνικής, καθώς το πρόγραμμα είχε και... Μάικ Τζέιμς! 

Ο Αμερικανός σταρ της Μονακό, ο οποίος απασχόλησε έντονα τον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι, είχε συνεργαστεί με τον Άρη Λυκογιάννη στον Κολοσσό, στα πρώτα βήματα του παίκτη στην Ευρώπη, με τον έμπειρο κόουτς να μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις του από τον αθλητή, αλλά και ένα περιστατικό από το Final 4 του Βερολίνου το 2016. 

Αναλυτικά τα όσα είπε για τον Μάικ Τζέιμς στο Live Postgame του Sportal ο Άρης Λυκογιάννης: 

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Μάικ Τζέιμς. Είναι δεδομένο πως είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Ήρθε στον Κολοσσό από την Α2 Ιταλίας. Δεν ξέρω πώς είχε βρεθεί εκεί. Ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος γιατί υπήρχε και οπτ άουτ στο συμβόλαιό του. Ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. 

Ήταν παίκτης που θα ακούσει τι είχες να του πεις. Βέβαια ήταν στο ξεκίνημά του. Όταν πήγε στην Μπασκόνια, την επόμενη χρονιά πήγε στο Φάιναλ Φορ. Είχα πάει για σχολιασμό για την τηλεόραση. Ήμουν στον περιβάλλοντα χώρο τότε και η Μπασκόνια είχε ξεκινήσει το ζέσταμά της. Πήδηξε από τα κάγκελα και ήρθε να αγκαλιάσει εμένα και τον GM του Κολοσσού που ήμασταν μαζί στο Βερολίνο. 

Άφησε το ζέσταμα της ομάδας του τελείως. Είναι μεγάλη προσωπικότητα, είναι σπουδαίος παίκτης. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες είναι δύσκολη και θέλουν διαχείριση και όσο ανεβαίνουν επίπεδο, τόσο πιο δύσκολοι γίνονται. Δεν πιστεύω όμως σε καμία περίπτωση πως ο Μάικ Τζέιμς είναι κακό παιδί».