Οι Χιτ με τον Μπάτλερ νίκησαν τους Νικς, οι Σίξερς απάντησαν στους Μπουλς, τα κατάφεραν οι Πέισερς στο Τορόντο (vids)

Τζίμι Μπάτλερ

i

photo by Megan Briggs / Getty Images / Ideal Images

Οι Χιτ με τον Μπάτλερ νίκησαν τους Νικς, οι Σίξερς απάντησαν στους Μπουλς, τα κατάφεραν οι Πέισερς στο Τορόντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:39 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:41 - 23.03.2023

Στο Μαϊάμι ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε τα δύσκολα... εύκολα για τους Χιτ και με 35 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη (127-120) επί των Νικς - Οι Σίξερς χωρίς τον Χάρντεν και με τον Εμπίντ να μην αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο διέλυσαν το Σικάγο λίγες ώρες μετά την εντός έδρας ήττα τους από τους Μπουλς.

O Τζίμι Μπάτλερ είναι ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές. Αυτός που θα πάρει τη μπάλα όταν... καίει και εννιά στις δέκα φορές θα κάνει τη διαφορά. Μπήκε στο παιχνίδι -αφού πρώτα είχε πάρει μερικές ανάσες- στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν η ομάδα του ήταν μόλις έναν πόντο μπροστά σε σχέση με τους Νιού Γιόρκ Νικς. 

Τρία λεπτά αργότερα οι Μαϊάμι Χιτ ήταν μπροστά με 12 πόντους, πριν ολοκληρώσουν τη νίκη τους με 127-120 και τον Μπάτλερ να έχει 35 πόντους και 9 ασίστ. Είχε για άμεσο συνεργάτη του τον Τάιλερ Χίροου με 22 πόντους, εκ των οποίων τους 14 στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Για την ομάδα της Νέας Υόρκης ο Αρ Τζέι Μπάρετ ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους, έναν λιγότερο είχε ο Τζέιλεν Μπράνσον, ενώ ο νεαρός Κουεντίν Γκράιμς τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 6/10 τρίποντα. 

Οι Νικς αντιλαμβάνονται σιγά σιγά ότι δεν είναι εύκολο να προλάβουν το Κλίβελαντ και να τους πάρουν το πλεονέκτημα έδρας. Ετοιμάζονται όμως, να τους αντιμετωπίσουν στα play off σε ένα ζευγάρι που δύσκολα θα σπάσει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Ίσως είναι ένα από τα λίγα δεδομένα εν όψει της post season. 

Σικάγο - Φιλαδέλφεια: 91-116

Πριν από 48 ώρες οι δυο τους είχαν συναντηθεί στη Φιλαδέλφεια και οι Σικάγο Μπουλς είχαν νικήσει. Τώρα, οι Σίξερς πήραν το αίμα τους πίσω. 

Πήγαν στην πόλη των Ανέμων χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο Τζόελ Εμπίντ έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) κατα τη διάρκεια του οποίου οι Σίξερς προηγήθηκαν με 30+ πόντους. 

Ξεκούραστα και ωραία ο Αντετοκούνμπο και οι Μπακς διέλυσαν τους Σπερς (vid)
NBA

05:30 - 23.03.2023

Ξεκούραστα και ωραία ο Αντετοκούνμπο και οι Μπακς διέλυσαν τους Σπερς (vid)

Με 31 πόντους και 24 ριμπάουντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο -χωρίς να παίξει ούτε δευτερόλεπτο στην τέταρτη περίοδο- διέλυσε τους Σαν Αντονιό Σπερς και οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο εντυπωσιακό 130-94. Πήρε τις... ανάσες του και ετοιμάζεται για το ματς με τους Τζαζ στη Γιούτα και κυρίως του Νάγκετς στο Ντένβερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Εμπίντ δεν εμφανίστηκε, αλλά ο ΝτιΆντονι Μέλτον πήρε τη μπάλα στα χέρια του και τελείωσε το ματς ως ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ πρόσθεσε 21, ο Τομπάιας Χάρις 20 (9 ριμπάουντ και 8 ασίστ) και το έργο ολοκληρώθηκε με το 116-91.

Για τους Ταύρους που προσπαθούν να συντηρηθούν στις θέσεις που οδηγούν στα play in από τη στιγμή που έχαναν με τεράστια διαφορά από νωρίς επέλεξαν να μοιράσουν τον χρόνο συμμετοχής. Μόνο ο Ζακ ΛαΒίν έμεινε από τους βασικούς για ώρα στο παρκέ (34 λεπτά) και είχε 16 πόντους, ενώ ο Κόμπι Ουάιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 19. 

Τορόντο - Ιντιάνα: 114-118

Ο Άντριου Νέμπχαρντ είναι ο rookie των Ιντιάνα Πέισερς και στο παιχνίδι με τους Ράπτορς στο Τορόντο βρέθηκε στο επίκεντρο πριν ξεκινήσει καν το παιχνίδι. Ο νεαρός είναι Καναδός και έπαιξε για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. 

Τους έκανε περήφανους, αλλά το ευχαριστήθηκαν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι του. Όχι οι φίλαθλοι των Ράπτορς, που τον είδαν να βάζει 25 πόντους και να έχει 10 ασίστ στη νίκη των Πέισερς με 118-114. 

Η Ιντιάνα μάλιστα, ενεργοποίησε όλους τους... Καναδούς. Τον Μαθουρίν και τον Μπρισέτ, οι οποίοι μάλιστα -μαζί με τον Νεμπχαρντ- έπαιξαν στην πρώτη πεντάδα. Ήταν η πρώτη φορά που τρεις Καναδοί έπαιξαν ως βασικοί στην ίδια ομάδα από το 1971.