Οι Χιτ καλούν στο Μαϊάμι τον Πάτι Μιλς για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό

Πάτι Μιλς

i

© fiba

Οι Χιτ καλούν στο Μαϊάμι τον Πάτι Μιλς για να καλύψει ένα συγκεκριμένο κενό

Γιώργος Γαβριλάκης 14:15 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 07.03.2024

Ο βετεράνος Αυστραλός και «φαρμακερός» σουτέρ, Πάτι Μιλς, είναι ο εκλεκτός των Μαϊάμι Χιτ για να γεμίσει την περιφέρεια, μετά τον τραυματισμό του Τζος Ρίτσαρντσον που τον θέτει εκτός σεζόν.

Με το που οι Μαϊάμι Χιτ ενημερώθηκαν πως ο τραυματισμός που υπέστη ο Τζος Ρίτσαρντσον θα του στερήσει τη δυνατότητα να αγωνίζεται για αρκετούς μήνες, συνειδητοποίησαν πως προκύπτει ένα κενό στη θέση των γκαρντ, που θα πρέπει επειγόντος να καλυφθεί.

Έκαναν την έρευνα στην αγορά των ελεύθερων και όταν... έπεσε το μάτι τους πάνω στον Πάτι Μιλς δεν «ξεκόλλησε» από εκεί. Ο 35χρονος Αυστραλός γκαρντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Ατλάντα Χοκς, έχει ήδη συμφωνήσει με την ομάδα της Φλόριντα, που η επόμενος στόχος της είναι να συντηρηθούν στην πρώτη εξάδα της Ανατολής και να προκριθούν απευθείας στα Play Offs, αποφεύγοντας της περιπέτειες των Play In. Από τις οποίες βέβαια... επιβίωσαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και έκαναν μία τρομερή πορεία μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ -εκεί όπου ηττήθηκαν από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Αυτή θα είναι η πέμπτη ομάδα του Μιλς στο ΝΒΑ, σε μία διαδρομή που ξεκίνησε το 2009 και είχε ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 2014. Ο Αυστραλός ανήκει στην ελίτ των σουτέρ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο ρόλος του πάντα ήταν συμπληρωματικός.

Οι καλύτερες -σε ατομικό επίπεδο- σεζόν του ήταν οι τελευταίες τους στο Σαν Αντόνιο (2019-21 με 11,5 πόντους μέσο όρο) και η πρώτη του στο Μπρούκλιν (2021-22). Με τους Χοκς έπαιξε σε 19 αγώνες, με ολιγόλεπτες συμμετοχές και τώρα ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του επί αμερικάνικου εδάφους και ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο του.