Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο

Μακάμπι Τελ Αβίβ

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μακάμπι το τελευταίο εμπόδιο του Παναθηναϊκού πριν το Βερολίνο

Νίκος Καλαμπάκας 05:01 - 17.04.2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο. Η ομάδα του Ισραήλ επικράτησε της Μπασκόνια με σκορ και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs της Euroleague, εκεί όπου θα κοντραριστεί με μειονέκτημα έδρας με τον Παναθηναϊκό, με έπαθλο την παρουσία τους στο Final 4. Κορυφαίος των νικητών ήταν o Λορέντο Μπράουν που σημείωσε 29 πόντους, ενώ 26 πρόσθεσε ο Μπόλντγουιν.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο του για το Βερολίνο. Η ομάδα του Ισραήλ επικράτησε στον αγώνα της με την Μπασκόνια με 113-85 και τσέκαρε το εισιτήριό της για τα playoffs της Euroleague. κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπράουν και Μπόλντγουιν που... οργίασαν, σημειώνοντας 29 και 26 πόντους αντίστοιχα.

Η Μπασκόνια πλέον θα παίξει στη Βιτόρια την τελευταία της ζαριά, αφού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Εφές - Βίρτους και όποιος επικρατήσει θα πέσει με μειονέκτημα έδρας πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Κάτας μπήκαν από το ξεκίνημα δυνατά στον αγώνα και με... μαέστρο τον Λορέντζο Μπράουν επέβαλαν τον ρυθμό τους και έγιναν γρήγορα αφεντικά του αγώνα. Η Μπασκόνια έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τους γηπεδούχους που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τελικά έκλεισαν την 1η περίοδο στο +13 (28-15).

Ο Χάουαρντ κινούταν σε ρηχά νερά, η Μπασκόνια δεν έβρισκε τον παίκτη που θα την παρασύρει με την απόδοσή του, την ώρα που η Μακάμπι έβλεπε τον Μπόλντγουιν να βάζει... πλάτη στον Μπράουν. τα δύο γκαρντ των γηπεδούχων είχαν πιάσει φοβερή απόδοση και οδηγούσαν σταθερά την «ομάδα του λαού» προς τη νίκη. Το ημίχρονο βρήκε τη Μακάμπι να προηγείται με 55-36 και όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο. Αντίθετα οι παίκτες του Κάτας εμφανίστηκαν ακόμα πιο... αγριεμένοι, έφτασαν τη διαφορά στους 25 πόντους (86-61 στο 30') και τελικά έφτασαν στο 113-85 που τους φέρνει στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

MVP

Ο Λορέντζο Μπράουν έγραψε 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Σημείωσε 29 πόντους με 7/8 τρίποντα ενώ πήρε 5 ριμπάουντ και έδωσε άλλες τόσες ασίστ. Φοβερή εμφάνιση!

Το κλειδί του αγώνα

Η Μπασκόνια δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς. Άφησε τη Μακάμπι να κυριαρχήσει και δεν βρήκε τις λύσεις για να την κοντράρει. Ο Χάουαρντ αιχμαλωτίστηκε εύκολα και η ομάδα απλά δεν τράβηξε! Εχει πλέον μια ζαριά ώστε να βρεθεί κι αυτή στα playoffs και μάλιστα στην έδρα της!

Διαιτητές

Ρότσα, Μπολτόζερ, Λότερμόζερ

Δεκάλεπτα: 28-15, 55-36, 86-61, 113-85