O Λούκα Βιλντόζα στο Sportal: «Όποιον αντιμετωπίσουμε στην Euroleague θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μας κερδίσει»

Λούκα Βιλντόζα

O Λούκα Βιλντόζα στο Sportal: «Όποιον αντιμετωπίσουμε στην Euroleague θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μας κερδίσει»

Χρήστος Τσάλτας 04:15 - 16.04.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε βήμα... πρώτης θέσης με τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Λούκα Βιλντόζα στάθηκε στη σημασία της επικράτησης στο ΟΑΚΑ, ενώ έδωσε το σύνθημα για τα playoffs της Euroleague.

Ο πρώτος βασικός στόχος του Παναθηναϊκού AKTOR, που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Stoiximan Basket League, που ισοδυναμεί και με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, βρίσκεται προ των πυλών. Η μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που πήρε αυτό που ήθελε εξ αρχής.

Ο Λούκα Βιλντόζα έδωσε λύσεις στην ομάδα του, ερχόμενος από τον πάγκο και όχι μόνο προσέφερε ανάσες στον Κώστα Σλούκα, αλλά πήρε και πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αργεντινός γκαρντ ετοιμάζεται για το φίνις της σεζόν και ξέρει και ο ίδιος άλλωστε πως πρέπει να παρουσιαστεί στο 100%.

Η υπογραφή του Σλούκα έπεσε... βαριά!

Η υπογραφή του Σλούκα έπεσε... βαριά!

Ο Κώστας Σλούκας είχε υπογράψει από το περασμένο καλοκαίρι τέτοια ντέρμπι, με την μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, αλλά το βράδυ της Δευτέρας (15/4) τιμώρησε και τις προκλήσεις από όλες τις κατευθύνσεις. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Το Sportal τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και εκείνος αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες, περιέγραψε τις σκέψεις του στο σουτ του Κώστα Σλούκα, ενώ απάντησε στο αν έχει κάποια προτίμηση όσον αφορά τον αντίπαλο για τα playoffs της Euroleague.

«Κάθε φορά το να παίζεις ένα ντέρμπι είναι διασκεδαστικό», παραδέχτηκε στην αρχική του τοποθέτηση, για να επισημάνει στη συνέχεια ότι «δυσκολευτήκαμε προς το τέλος, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να το απολαύσουμε με τους φιλάθλους μας. Είναι πολύ καλό».

Ο Κώστας Σλούκας έβαλε την υπογραφή του στο παιχνίδι με ένα μεγάλο τρίποντο. Βλέποντας την φάση από... πρώτη θέση εξήγησε πως «ήμουν πολύ χαρούμενος. Αυτό το έδειχνε και η έκφραση στο πρόσωπό μου. Μέχρι να φτάσει το ρολόι στο μηδέν ποτέ δεν δείχνω κάτι, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος στο τρίποντο αυτό. Κάνει έναν πολύ καλό 1,5 μήνα και το απολαμβάνουμε».

Με το αποτέλεσμα αυτό οι «πράσινοι» έχουν κλειδώσει την πρώτη θέση της κατάταξης και απομένει μόνο η μαθηματική παρουσία τους στην κορυφή. Η νίκη αυτή «σημαίνει πολλά», όπως ΄τόνισε ο Αργεντινός, για να προσθέσει. «Θέλαμε αυτή τη νίκη για να διατηρήσουμε τη θέση μας στην κατάταξη και για να δείξουμε σε όλους πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο».

Με δεδομένο πως το ντέρμπι του ΟΑΚΑ πέρασε, η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι τα playoffs της Euroleague. Εκεί οι «πράσινοι» θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, καθώς τερμάτισαν δεύτεροι στην regular season της Euroleague.

Ο ενθουσιασμός ενόψει των αγώνων που έρχονται βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα δούμε το παιχνίδι που έρχεται και θα μάθουμε τον αντίπαλο. Όποιος κι αν έρθει απέναντί μας θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μας κερδίσει, οπότε εύχομαι να πάρουμε 2 νίκες εδώ και μετά 1 ακόμα εκτός έδρας».

Τον ρωτήσαμε εάν έχει προτίμηση σε κάποια εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μπασκόνια, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη. «Δεν έχω κάποια. Στο παρελθόν πέρασα πολύ ωραία στη Βιτόρια, έχω την οικογένειά μου εκεί. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό το Βελιγράδι είναι κι αυτό πολύ καλό μέρος», ήταν τα λόγια του, πριν μιλήσει επί προσωπικού.

Με τη σεζόν στην τελική ευθεία της, ο Αργνετινός ξέρει πως πρέπει να κάνει step up και γι αυτό δουλεύει. «Φυσικά. Δουλεύω γι αυτό. Δουλεύω κάθε μέρα στην προπόνηση. Ίσως στο παιχνίδι ο κόσμος δεν βλέπει την δουλειά των προπονήσεων, αλλά πραγματικά δουλεύω σκληρά στο γυμναστήριο με το γόνατό μου να είναι υγιές στο 100%, οπότε ελπίζω να είμαι καλά σε καλό επίπεδο».