Η πρόγευση των τελικών, οι Σλούκας-Ναν, η επιρροή Γκος-Φαλ και το μανατζάρισμα του Αταμάν!
i

©InTime

Η πρόγευση των τελικών, οι Σλούκας-Ναν, η επιρροή Γκος-Φαλ και το μανατζάρισμα του Αταμάν!

Γιάννης Πάλλας 01:10 - 16.04.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την «αιώνια» μονομαχία του ΟΑΚΑ που ανοίγει την... όρεξη για τους τελικούς

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν ο νικητής του «αιώνιου» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό και θα πάει στους τελικούς με το πλεονέκτημα έδρας!

Παρότι ξεκίνησε με εξαιρετικές επιθέσεις από τις δυο ομάδες δεν είχε συνολικά την ποιότητα άλλων ντέρμπι, αλλά ούτε και την ένταση τους, αν εξαιρέσουμε τις συμπεριφορές των δυο προπονητών και το πάθος που επέδειξαν το οποίο οδήγησε τους διαιτητές στο να τους χρεώσουν από μια τεχνική ποινή.

Σε καμία περίπτωση δεν είχε τη φλόγα των αγώνων που θα δούμε στους τελικούς, αλλά σίγουρα ήταν μια πρόγευση των αγώνων που θα κρίνουν τον πρωταθλητή Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR παρότι μπήκε πιο δυναμικά και είχε τον απόλυτο έλεγχο αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Τζέριαν Γκραντ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, αξιοποίησε με αποτελεσματικό τρόπο τα αβίαστα λάθη του Ολυμπιακού.

Άνοιξε το γήπεδο, βγήκε εύκολα καλάθια σε καταστάσεις τρανζίσιον και «έχτισε» μια διαφορά 17 πόντων (34-17).

Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και ακουμπώντας την μπάλα στον Μουστάφα Φαλ μείωσε τη διαφορά στους 5 πόντους (38-33) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στηρίχθηκε περισσότερο στους ξένους παίκτες του και με τον Αϊζάια Κάνααν πέρασε μπροστά στο δεύτερο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντέδρασε αμυντικά και με το χαμηλό σχήμα με Ντίνο Μήτογλου στο «5» και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο «4» αντιμετώπισε καλά τον Γάλλο σέντερ των «ερυθρολεύκων» ρισκάροντας ωστόσο πολύ στα ριμπάουντ, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν υπεροχή και πέτυχαν πολλούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις.

Η αστοχία σε ανοικτά σουτ ήταν ένα στοιχείο που δεν βοήθησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός AKTOR στηρίχθηκε σε δυο παίκτες με προσωπικότητα. Τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν. Αμφότεροι, όταν η «μπάλα έκαιγε» συνδέθηκαν με το καλάθι επιτυγχάνοντας σημαντικούς πόντους.

Βέβαια, πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε βγει στη... σέντρα από τον Εργκίν Αταμάν, όπως και ο Λούκα Βιλντόζα, αλλά αυτή τη φορά αμφότεροι απέσπασαν τα εύσημα του Τούρκου τεχνικού.

Αν μη τι άλλο ο τεχνικός του «τριφυλλιού» απέδειξε ότι ξέρει να μανατζάρει τέτοιου είδους προσωπικότητες και να τους χειρίζεται υποδειγματικά, προκειμένου να βγάλουν τον καλό εαυτό τους.

Οι σταθερές αξίες των «πρασίνων» έδειξαν πως είναι για άλλη μια φορά ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν. Εκείνοι αποφασίζουν όατν στο παρκέ που θα πάει η μπάλα και όταν πλησιάζει το τέλος έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Σε κάθε περίπτωση το ντέρμπι του ΟΑΚΑ μας προϊδέασε για τα μεγάλα ματς που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή...

22:55 - 15.04.2024

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 77-71 του Ολυμπιακού για τον τρίτο γύρο της Stoiximan Basket League. Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.