Η υπογραφή του Σλούκα έπεσε... βαριά!

Η υπογραφή του Σλούκα έπεσε... βαριά!

Ηλίας Λαλιώτης 00:01 - 16.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 16.04.2024

Ο Κώστας Σλούκας είχε υπογράψει από το περασμένο καλοκαίρι τέτοια ντέρμπι, με την μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, αλλά το βράδυ της Δευτέρας (15/4) τιμώρησε και τις προκλήσεις από όλες τις κατευθύνσεις. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Δεν χρειαζόταν το έβδομο ντέρμπι της φετινής σεζόν για να καταλάβουμε όλοι το «κόλπο-γκρόσο» που έκανε ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Κώστα Σλούκα.

23:19 - 15.04.2024

Η ηγετική εμφάνιση του Σλούκα κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Σλούκας έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και προσυπέγραψε τη μεγάλη νίκη (77-71) του Παναθηναϊκού AKTOR

Το βλέπει όλη η Ευρώπη εδώ και δύο μήνες. Ο 34χρονος γκαρντ κάνει εμφανίσεις καριέρας από τη Μαδρίτη και μετά. Με αυτόν ηγέτη οι Πράσινοι έφτασαν στη δεύτερη θέση της EuroLeague και πλέον καπάρωσαν και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League. Κάνοντας το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.

Αν όμως υπήρχαν κάποιοι που ακόμα έκαναν πως δεν το έβλεπαν ή το αμφισβητούσαν, πήραν την καλύτερη απάντηση στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Σλούκας το υπέγραψε φαρδιά-πλατιά με το μεγάλο τρίποντο και τους 5 συνολικά πόντους που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Και το έκανε... μπροστά στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί προσωπικά πιστεύω ότι η υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα γκαρντ σε τέτοια ματς είχε μπει πολλούς μήνες νωρίτερα, τον περασμένο Ιούλιο, όταν υπέγραψε το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Έξαλλος Αταμάν: Κυνήγησε τον Πιτσίλκα μέχρι το κέντρο του γηπέδου για το φάουλ του Σλούκα - Δέχθηκε τεχνική ποινή (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:03 - 15.04.2024

Έξαλλος Αταμάν: Κυνήγησε τον Πιτσίλκα μέχρι το κέντρο του γηπέδου για το φάουλ του Σλούκα - Δέχθηκε τεχνική ποινή (vid)

Όταν ο διαιτητής Βασίλης Πιτσίλκας χρέωσε στον Κώστα Σλούκα με το τέταρτο φάουλ του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απλώς διαμαρτυρήθηκε, αλλά ο κόουτς Εργκίν Αταμάν πήρε... φόρα και με φωνές έφθασε μέχρι το κέντρο. Τελικά δέχθηκε τεχνική ποινή.

Η απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού να μην τον κρατήσει ήταν ουσιαστικά αυτή που άλλαξε την ιστορία κι έφερε τον Παναθηναϊκό μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ξεπεράσει τον αντίπαλό του στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Basket League.

Και το κατάφερε αυτό η ομάδα του Τριφυλλιού έχοντας απέναντί του όχι μόνο την καλοδουλεμένη ομάδα του Μπαρτζώκα, που γύρισε το ματς από τους 17 πόντους και του έβαλε πίεση, αλλά και δύο διαιτητές (Μαγκλογιάννη και Πιτσίλκα) που είχαν τη δική τους συμβολή για να κρατηθούν «ζωντανοί» οι Πειραιώτες στο διάστημα που οι «πράσινοι» ήταν σαρωτικοί σε άμυνα κι επίθεση (ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά που έγιναν το γεγονός πως για 9 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν μόνο με βολές).

Η μεγάλη διαφορά του φετινού Παναθηναϊκού είναι ότι έχει έναν προπονητή και ένα σύνολο με μεγάλη ποιότητα και τρομερό χαρακτήρα που δεν πτοείται από όποιο εμπόδιο κι αν μπει μπροστά τους. Ο Εργκίν Αταμάν έθεσε τις βάσεις με το τρομερό δίδυμο των Ερνανγκόμεθ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και Μήτογλου (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), βραχυκυκλώνοντας τον Ολυμπιακό. Για να μιλήσει στο τέλος η κλάση του Κώστα Σλούκα.

Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική για τους «πράσινους», μιας και πλέον μπορούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα playoffs, χωρίς να έχουν το άγχος των τριών αγώνων που απομένουν για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, αφού θα πρέπει να τους χάσουν όλους για να χάσουν και το πλεονέκτημα. Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν βλέπουμε παίκτες όπως ο Χουάντσο, ο Παπαπέτρου, αλλά κι ακόμα κι ο Βιλντόζα να μπαίνουν στην εξίσωση, τη στιγμή που απουσίαζαν οι κομβικοί (ειδικά στην άμυνα) Γκραντ και Αντετοκούνμπο.

ΥΓ. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, που δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και δεν αντέδρασε λανθασμένα στις συνεχείς προκλήσεις που δεχόταν από τη διαιτησία και τον αντίπαλο πάγκο.

ΥΓ2. Οι εντάσεις που δημιουργούνται μέσα στο παρκέ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι κάτι συνηθισμένο πλέον, αλλά η αισχρή απάντησή του «Αυτός», όταν τη στιγμή των πανηγυρισμών ο Παπαπέτρου έλεγε στον Σλούκα το καθιερωμένο μετά από νίκες του Παναθηναϊκού «Ποιος; Ποιος;» θα πρέπει να απασχολήσει επιτέλους τις αρμόδιες αρχές.