Ο Μπράουν ήταν... σεληνιασμένος και η Μακάμπι «πάτησε» την Παρτίζαν

Νίκος Καλαμπάκας 23:01 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 06.10.2023

Με το δεξί μπήκε στη φετινή Euroleague η Μακάμπι Τελ Αβίβ αφού επικράτησε εντός έδρας της Παρτίζαν με σκορ 96-81.

Έχοντας τον Λορέντζο Μπράουν σε φοβερή μέρα η Μακάμπι επικράτησε με 96-81 της Παρτίζαν στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague. Οι παίκτες του Όντεν Κάτας ήταν πιο αποφασισμένοι από τους αντιπάλους τους και κυριάρχησαν απόλυτα στον αγώνα, μπαίνοντας με το δεξί στη διοργάνωση. 

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Λορέντζο Μπράουν ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που «σκότωσε» από το πρώτο κιόλας λεπτό τους Σέρβους. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ ήταν απολαυστικός και είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο είχε φτάσει ήδη τους 13 πόντους, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους και 8 ασίστ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η Μακάμπι ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του αγώνα και καθήλωσε την Παρτίζαν. Με πρώτο... βιολί τον Μπράουν και άξιους συμπαραστάτες του τους Σόρκιν και Νίμπο που σημείωσαν από 14 πόντους, οι Ισραηλινοί πήραν αμέσως τον αέρα των αντιπάλων τους και κατάφεραν να γίνουν απόλυτα αφεντικά. Ο Μπράουν σημείωσε σε αυτό το διάστημα 13 πόντους και οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 (27-16).

Ο Μπράουν έκανε ότι ήθελε στην πρώτη περίοδο, όμως η 2η ανήκε σε έναν παίκτη της Παρτίζαν. Ο Αβράμοβιτς μπήκε στον αγώνα και πήρε την ομάδα του στις πλάτες του, αφού σημείωσε 20 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι. Το ταμπλό στο ημίχρονο πάντως έγαφε 55-42 και η Μακάμπι είχε διτηρήσει την κυριαρχία της, παρά το εξωφρενικό παιχνίδι του Σέρβου γκαρντ ο οποίος κατάφερε να ανακόψει την ορμή των γηπεδούχων.

Η Μακάμπι συνέχισε να έχει τον ρόλο του οδηγού και στην 3η περίοδο, αφού δεν άφηνε την Παρτίζαν να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Κάτας είχαν την κυριαρχία και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να τους αμφισβητίσουν με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο +18 στο 30' (74-58).

Το ματς φαινόταν ότι είχε κριθεί αφού οι γηπεδούχοι για τρεις περιόδους είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Τελικά έφτασαν άνετα στη νίκη με το τελικό 96-81 να αποτυπώνει τη διαφορά των αντιπάλων στο παρκέ. 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

H Μακάμπι είχε το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα και δεν το άφησε ποτέ. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει πάρτι από την αρχή του αγώνα και να καθηλώνει τους αντιπάλους του με τις ενέργειές του.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μακάμπι ταξιδεύει στην Ιταλία εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι, ενώ η Παρτίζαν κοντράρεται με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Πέρεζ, Βίλιους, Καρντούμ

Δεκάλεπτα: 27-16, 55-43, 74-58, 96-81

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 4, Γουέμπ 3, Μπράουν 22, Μένκο, Σόρκιν 14, Ντιμπαρτολομέο 6, Ριβέρο 11, Κοέν 2, Νίμπο 14 (5/6 δίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπλατ 8, Κόλσον 12 

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): ΛεΝτέι 5, Αβράμοβιτς 24, Κοπρίβιτσα 6, Πάντερ 11, Σμάιλαγκιτς 10, Γιάραμαζ, Νάναλι 10, Τριφούνοβιτς 2, Άντζουσιτς, Ντόζιερ 11, Πονίτκα, Καμίνσκι 2