Μάλκολμ Μίλερ: Ο ακτιβιστής πρωταθλητής του ΝΒΑ που έρχεται στην Πάτρα
i

Μάλκολμ Μίλερ / © photo by Abbie Parr / Getty Images / Ideal Images

Μάλκολμ Μίλερ: Ο ακτιβιστής πρωταθλητής του ΝΒΑ που έρχεται στην Πάτρα

Νίκος Καλαμπάκας 17:02 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 17.01.2023

Ποιος είναι ο πρωταθλητής του NBA με τους Τορόντο Ράπτορς το 2019 που έρχεται στην Basket League για λογαριασμό του Απόλλωνα Πατρών και λέγεται Μάλκολμ Μίλερ;

Πρωταθλητής του ΝΒΑ, ακτιβιστής και αγωνιστής της ζωής από την παιδική του ηλικία. Αυτός είναι με μία πρώτη ανάγνωση ο Μάλκολμ Μίλερ, ο 30χρονος γκαρντ που έχει συμφωνήσει με τον Απόλλωνα Πατρών ώστε να έρθει στη χώρα μας και να ενισχύσει την ομάδα της Αχαΐας στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Basket League.

Ο απόφοιτος του Holly Cross το 2015, όταν κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ τέσσερα χρόνια αργότερα, γινόταν ο πρώτος παίκτης της Patriot League που το κατάφερνε από το 1990, όταν και η λίγκα ξεκίνησε να έχει το τωρινό της φορμάτ. 

Στο κολλέγιό του γιόρτασαν με ιδιαίτερη θέρμη το επίτευγμα του Μίλερ, ο οποίος το 2019 έκανε το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα πραγματικότητα και φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή σε μια ονειρική σεζόν για το Τορόντο που έκλεισε με απόλυτη επιτυχία.

Μέρος αυτής ήταν και ο νέος παίκτης του Απόλλωνα Πατρών. Για να βρεθεί στο ανώτατο σκαλί, ο Μίλερ δούλεψε τόσο πολύ, που είχε αναγκάσει τον προπονητή του στο Holly Cross, Μίλαν Μπράουν, να πει ότι έκλεβε πάντα λίγο χρόνο για προπόνηση και είχε μάθει να μεγιστοποιεί την ώρα που περνούσε στο γυμναστήριο προκειμένου να προπονείται.

Εκείνη τη σεζόν ο Μίλερ αγωνίστηκε σε δέκα ματς της regular season και σε δέκα των playoff. Μέτρησε συνολικά 8 πόντους, μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ κι έκανε τρια μπλοκ και δύο κλεψίματα.

Σε 25 παιχνίδια της κανονικής περιόδου της τρίχρονης καριέρας του με τους Ράπτορς, ο 30χρονος Αμερικάνος φόργουορντ είχε καταγράψει 73 πόντους, 20 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ και 2 κλεψίματα, ενώ πέτυχε το 42,9 τοις εκατό των προσπαθειών του για τρίποντα (18 από 42).

Πέρα από το μπάσκετ, ο Μάλκολμ είχε μάθει από μικρή ηλικία να είναι και ένας μαχητής της ζωής. Σε ένα γράμμα που είχε γράψει στον πατέρα του και είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΝΒΑ, ο ίδιος είχε εξομολογηθεί ότι από μικρό παιδί είχε μάθει να μάχεται για τα δικαιώματα και τη φυλετική ισότητα. Σε μικρή ηλικία ο πατέρας του τον είχε πάρει μαζί του στο Million March Man (μία τεράστια συγκέντρωση Αφροαμερικανών στην Ουάσιγκτον το 1995) και έκτοτε του είχε γίνει τρόπος ζωής ο κοινωνικός ακτιβισμός.

Ο Μίλερ επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από το 2016 όταν και αγωνίστηκε στην Άλμπα Βερολίνου όπου αγωνίστηκε με την γερμανική ομάδα εκτός από εντός συνόρων και στο Eurocup με 10 παιχνίδια. Προορισμός του η Πάτρα και στόχος του ένας και μοναδικός να κρατήσει τον Απόλλωνα στην Basket League. Αν κρίνουμε από τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, έχει όλα τα φόντα να πετύχει...