Το... ριφιφί της Θεσσαλονίκης: Έτσι πέρασε από το Nick Galis Hall το Μαρούσι κόντρα στον Άρη

Το... ριφιφί της Θεσσαλονίκης: Έτσι πέρασε από το Nick Galis Hall το Μαρούσι κόντρα στον Άρη

Χρήστος Τσάλτας 12:00 - 11.03.2024

Το Μαρούσι πέρασε από το Αλεξάνδρειο, πετυχαίνοντας τη νίκη της αγωνιστικής κόντρα στον Άρη και το Sportal καταγράφει πώς η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφτασε στο σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League είχε πολλά παιχνίδια με ενδιαφέρον για τις θέσεις που οδηγούν σε πλέι οφ και πρώτη εξάδα. Στο Αλεξάνδρειο όμως σημειώθηκε το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου, με το Μαρούσι να δείχνει σε ακόμα ένα παιχνίδι τη δυναμική του.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα συνέχισε με φόρα μετά το εμφατικό 99-73 κόντρα στον Απόλλωνα και με μια άκρως πειστική εμφάνιση πήρε τη νίκη απέναντι στον Άρη, που έβγαλε κούραση και δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Το τελικό 73-67 βρήκε την ομάδα των βορείων προαστίων να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και παράλληλα να στέλνει μήνυμα πως έχει αυτό το... κάτι που μπορεί να την κάνει ανταγωνιστική.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το Μαρούσι κατάφερε να κερδίσει και τον ΠΑΟΚ, στο PAOK Sports Arena, με τον δεύτερο γύρο της ομάδας να είναι εντυπωσιακός σε όλα τα επίπεδα.

Ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης στο Nick Galis Hall ήταν υψηλός, δεδομένου του γεγονότος πως ο Άρης στην έδρα του έχει επιπλέον δυναμική και οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη πάντα παίρνουν παραπάνω ενέργεια από τον κόσμο που γεμίζει τις εξέδρες. Στο παιχνίδι της Κυριακής όμως οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν κουρασμένοι από τα διαδοχικά παιχνίδια, αλλά και το απαιτητικό ταξίδι στην Λετονία, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Μαρούσι.

Ο Νίκος Βετούλας και οι παίκτες του προετοίμασαν όλη την εβδομάδα τους παίκτες τους με σκοπό να παρουσιαστούν έτοιμοι κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Ένας τομέας στον οποίο το Μαρούσι έδωσε έμφαση ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Ο βαθμός ετοιμότητας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, για τους Μαρουσιώτες, όμως δεν ήταν το μοναδικό σημείο στο οποίο εστίασαν ο Βετούλας και οι παίκτες του. Διότι και από αγωνιστικής πλευράς οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν κάτι παραπάνω από έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Παρά την απουσία του Άχμεντ Χιλ, λόγω τραυματισμού, το Μαρούσι είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του. Με άξονα τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο Βετούλας ήθελε η μπάλα να γυρίζει σε όσο περισσότερα χέρια γίνεται. Κάτι που συνέβη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πέντε παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων την αναμέτρηση.

Οι Ραντούλιτσα (19), Κόζι (10), Τζούστον (10), Γούνταρντ (10) και Νικολαϊδης (10) έκαναν τη... δουλειά στην επίθεση, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν πολυφωνία. Την ίδια στιγμή που εξίσου αποτελεσματικοί ήταν και στα ριμπάουντ. Δεν ήταν μόνο η διαφορά (39-47), αλλά και η ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του Βετούλα. Γούνταρντ και Ραντούλιτσα μάζεψαν μαζί 27 ριμπάουντ, δίνοντας το σύνθημα για την ομάδα τους.

Εξίσου αποτελεσματικό ήταν το πλάνο και στην άμυνα. Ο Πατρινός προπονητής είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να πορευτεί με μια συγκεκριμένη λογική, δίνοντας έμφαση στο μαρκάρισμα του Βασιλή Τολιόπουλου. Ο Έλληνας γκαρντ μαζί με τον Ρόνι Χάρελ είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες του Άρη και αυτό το ήξερε καλά πριν από το τζάμπολ. Έτσι, στο παιχνίδι του Αλεξάνδρειου αυτό που ζήτησε ήταν η απομόνωση του «Τολιό» στο αμυντικό κομμάτι.

Παρά το καλό ξεκίνημα του Έλληνα γκαρντ δεν υπήρξε συνέχεια. Αν και τελείωσε με 18 πόντους αυτοί δεν... πλήγωσααν το Μαρούσι, που απόκοψε όλους τους υπόλοιπους από την επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο μαρκάρισμα του Τολιόπουλου άλλαξαν 3 παίκτες σε σταθερή βάση, οι Κόζι, Στασινός και Νικολαϊδης, θέλοντας έτσι να κουράσει όσο περισσότερο γίνεται τον ηγέτη των «κίτρινων».

Τα βήματα αυτά οδήγησαν το Μαρούσι στην πιο σημαντική νίκη της σεζόν και ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν πως στα βόρεια προάστια η δουλειά που γίνεται είναι συστηματική. Η έλευση του Νίκου Βετούλα γύρισε την ψυχολογία και με 2 νίκες στα τελευταία 3 παιχνίδια οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...