Με κόσμο στο πλευρό του ο Ερυθρός Αστέρας για το αυριανό ντέρμπι στην έδρα της Παρτιζάν
i

Οπαδοί Ερυθρού Αστέρα / © kkcrvenazvezda.rs

Με κόσμο στο πλευρό του ο Ερυθρός Αστέρας για το αυριανό ντέρμπι στην έδρα της Παρτιζάν

Πάνος Μαλακτάρης • 15:48 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι ιθύνοντες της «Ζβέζντα» μετά από συνάντηση με τους επιτελείς της αστυνομίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ΟΚ για μετάβαση των οπαδών τους στην Stark Arena

Το αυριανό ντέρμπι στο Βελιγράδι μεταξύ των δύο αιωνίων του πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβικού (και πλέον Σερβικού) μπάσκετ για την 12η στροφή της ευρωλίγκα, έχει σηκώσει ατελείωτες συζητήσεις, όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο. Το θέμα της παρουσίας ή όχι οπαδών και του Αστέρα είναι κάτι που καίει και τις δύο πλευρές.

Έτσι, με σημερινή του ανακοίνωση η διοίκηση των κόκκινων έσπευσε να ξεκαθαρίσει το θέμα, με σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης. Πληροφορεί λοιπόν τους φίλους της ομάδας πως μια νέα συνάντηση μεταξύ όλων των αρμόδιων πλευρών έλαβε χώρα σήμερα, όπου και τελικά αποφασίστηκε να δοθούν διαζώματα του γηπέδου αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους οπαδούς, με σκοπό φυσικά την αποφυγή συνάντησης των δύο πλευρών σε κοινή κερκίδα.

Αποφασίστηκε επίσης συγκεκριμένο σημείο συνάντησης των φιλοξενούμενων οπαδών στην πόλη ώστε να μεταβούν συντεταγμένα και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων με ασφάλεια στο γήπεδο. Η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα για ηρεμία, καλό κλίμα και αποφυγή προκλήσεων εκατέρωθεν.

Σημειώνεται πως πριν λίγες μόλις μέρες, στο αντίστοιχο μεταξύ τους αγώνα για την λίγκα ABA, αυτή τη φορά με φιλοξενούμενη την Παρτιζάν, το ματς είχε τρομερή ένταση, διακοπές, και ως αποτέλεσμα ο Αστέρας θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο της τάξης των 7.000 ευρώ και να δώσει τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια του για την ίδια διοργάνωση με τις μισές κερκίδες του γηπέδου του «σφραγισμένες».