Με πέντε «σαραντάρες» σε μια μέρα, παραλίγο να σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ
i

Κρίσταπς Πορζίνγκις, Ουάσινγκτον / photo by Dustin Satloff / Getty Images / Ideal Images

Με πέντε «σαραντάρες» σε μια μέρα, παραλίγο να σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:18 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 05.02.2023

Ποτέ στην ιστορία δεν έχουν καταφέρει έξι παίκτες, από το σύνολο των ομάδων, να βάλουν την ίδια μέρα 40+ πόντους. Ο Κρίσταπς Πορζίγκις είναι ο υπεύθυνος που δεν γράφτηκε νέο κεφάλαιο στο βιβλίο των μεγάλων επιδόσεων του «μαγικού πλανήτη».

Ένα καλάθι ακόμα από τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και θα είχε γίνει το μεγάλο ρεκόρ. Ο Λετονός τελείωσε με 38 πόντους στην ήττα των Ουίζαρντς επί των Νετς. Απέτυχε για δύο πόντους δηλαδή, να γίνει ο έκτος παίκτης σε μία αγωνιστική μέρα του ΝΒΑ που θα έβαζε 40 και πλέον πόντους. Κάτι το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη». 

Μόλις δύο φορές στα 76 χρόνια του πρωταθλήματος, πέντε παίκτες, την ίδια μέρα, έφθασαν σε αυτά τα επίπεδα. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη έρχεται από την περσινή σεζόν, όταν σχεδόν την ίδια στιγμή οι Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας), Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαδέλφεια), Αρ Τζέι Μπάρετ (Νέα Υόρκη), Ταϊρίς Χάλιμπάρτον (Ιντιάνα) και Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι) είχαν βάλει έκαστος 40+ πόντους. 

Ο ΛεΜπρόν φλερτάρει με το απόλυτο ρεκόρ και κάποιοι δίνουν «ένα σπίτι» για να το δουν από κοντά
NBA

10:10 - 05.02.2023

Ο ΛεΜπρόν φλερτάρει με το απόλυτο ρεκόρ και κάποιοι δίνουν «ένα σπίτι» για να το δουν από κοντά

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σε ένα από τα επόμενα δύο ματς των Λέικερς θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ και οι τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες με Θάντερ και Μπακς έχουν φθάσει μέχρι και τις 75.000 δολάρια!

Τα ξημερώματα της Κυριακής (5/2) συνέβη πάλι. Μάλιστα, ο τελευταίος της περσινής λίστας, ο Καναδός γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ήταν και πάλι ο ένας από τους πέντε. Έβαλε 42 πόντους στην εντυπωσιακή νίκη της ομάδας του με 153-121 επί των Χιούστον Ρόκετς

Πέραν αυτού, ο Καμ Τόμας των Μπρούκλιν Νετς έκανε ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους, ο Τζέιλεν Μπράνσον των Νιου Γιορκ Νικς σταμάτησε στους 41 πόντους, όσους είχε και ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Ντένβερ Νάγκετς. Ο πέμπτος της παρέας ήταν ο Ντέμιαν Λίλαντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο οποίος είχε 40 πόντους.