Οι Λέικερς ασχολούνται σοβαρά με τον Ίρβινγκ ύστερα από… προσταγή του ΛεΜπρόν
i

Κάιρι Ίρβινγκ, ΛεΜπρόν Τζέιμς / photo by Jim McIsaac / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς ασχολούνται σοβαρά με τον Ίρβινγκ ύστερα από… προσταγή του ΛεΜπρόν

Γιώργος Γαβριλάκης 09:16 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 05.02.2023

Οι Χιτ, Κλίπερς, Σανς και Μάβερικς επικεντρώνονται στον Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τον θέλει μαζί του στο Λος Άντζελες, για να νιώσει ξανά όπως το 2016.

Όταν ο Κάιρι Ίρβινγκ ζήτησε προ ωρών ανταλλαγή από του Νετς δεν τους έδωσε λίστα με επιθυμητους προορισμούς. Αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι πως ο 30χρονος σούπερ σταρ μένει εκτός ομάδας και προφανώς δεν θα ξαναπαίξει με τη φανέλα του Μπρούκλιν. 

Επίσης, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι μέχρι την 9η Φεβρουαρίου, που ολοκληρώνεται η διορία των ανταλλαγών θα πέσουν πολλά ονόματα και πολλές προσφορές στο τραπέζι. 

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν ξεκάθαρος προς τους Λέικερς. Τον θέλει μαζί του για να ξανανιώσει την εμπειρία του 2016, όταν παρέα οι δυο τους κατέκτησαν το πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. 

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να προσφέρουν οι Καλιφορνέζοι για να αποκτήσουν τον Ίρβινγκ. Είναι έτοιμοι πάντως, να… θυσιάσουν όλα τα μελλοντικά draft pick πρώτου γύρου που δίσταζαν τόσο καιρό να προσφέρουν για να ενισχυθούν. Τώρα, ο ΛεΜπρον απαιτεί μία σημαντική προσθήκη στην ομάδα γιατί σκοπεύει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και προς το παρόν οι Λέικερς δεν έχουν καν θέση στο επίπεδο των play off. 

Πέραν όμως, από μελλοντικές επιλογές στη λοταρία, πρέπει να δώσουν και παίκτες. Ο Άντονι Ντέιβις δεν μπαίνει στη συζήτηση και δίνοντας τον Ράσελ Ουέστμπρουκ δύσκολα θα πείσουν το Μπρούκλιν. Κυρίως, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να τους εντυπωσιάσουν περισσότερο. Οι Μαϊάμι Χιτ για παράδειγμα, προσφέρουν τον Κάιλ Λάουρι και τον Τάιλερ Χίροου, οι Ντάλας Μάβερικς μπορούν να δελεάσουν με τους Κρίστιαν Γουντ και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, ενώ οι Φοίνιξ Σανς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, αλλά έχουν δείξει τις διαθέσεις τους.