O λόγος που ο Χατσιμούρα διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο 28 των Λέικερς
i

Ρούι Χατσιμούρα / © photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

O λόγος που ο Χατσιμούρα διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο 28 των Λέικερς

Γιώργος Γαβριλάκης 21:03 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:11 - 01.02.2023

Ο Ρούι Χατσιμούρα προσαρμόζεται στο Λ.Α., παίζει τα πρώτα του παιχνίδια με τους Λέικερς και η ιδιοκτήτρια της ομάδας Τζένι Μπας, αποκάλυψε τον συγκινητικό λόγο που ο Ιάπωνας φόργουορντ επέλεξε τα αριθμό της φανέλα του.

Στους Ουίζαρντς ο Ρούι Χατσιμούρα φορούσε το Νο 8 και το επέλεξε για να τιμήσει και να μνημονεύσει τον Κόμπι Μπράιαντ, που το ξεκίνημα της καριέρας του στους Λέικερς σημαδεύτηκε από τον συγκεκριμένο αριθμό. Πριν... μεταβεί στο «24». Ο Ιάπωνας φόργουορντ πλέον βρίσκεται στο Λ.Α. και αγωνίζεται με τους Λιμνάνθρωπους. Μάλιστα, έχει πάρει ήδη θέση στην πρώτη πεντάδα και με ρόλο δίπλα στον Άντονι Ντέιβις. Εμφανίζεται στο Staples Center με το νούμερο 28 και η ιδιοκτήτρια της ομάδας, Τζένι Μπας, αποκάλυψε το σκεπτικό της επιλογής του. 

«Αυτό που έκανε ο Ρούι ήταν πολύ γλυκό», είπε η Μπας. «Τον ρώτησα μόλις ήρθε στην ομάδα αν έχει επιλέξει τον αριθμό που θέλει να έχει στη φανέλα. Μου εξήγησε τι ήθελε και το βρήκα πολύ συγκινητικό. Επέλεξε να ενώσει το Νο 2 που φορούσε η Τζιάνα και το Νο 8 του Κόμπι. Τα ένωσε και δημιούργησε το "28". Αυτός είναι αριθμός της φανέλας του πλέον και όταν το άκουσα μου άρεσε πάρα πολύ»

Ο Χατσιμούρα γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ιαπωνία, με τους Ουίζαρντς αγωνίστηκε τις τρεις πρώτες του σεζόν στο ΝΒΑ με διψήφιους μέσους όρους πόντους. Στο Λ.Α. τους διατηρεί, αφού στα πρώτα του δύο παιχνίδι με τους Λέικερς έχει 13,3 πόντους, ενώ προσφέρει και 5,6 ριμπάουντ. Ο ρόλος του είναι στιβαρός και ο ίδιος δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα.