O Τζο Ίνγκλις παίρνει θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
i

Τζο Ίνγκλις / printscreen

O Τζο Ίνγκλις παίρνει θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:35 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 17.12.2022

Ο Αυστραλός πόιντ φόργουορντ επιστρέφει μετά από απουσία 10 μηνών, αλλά δεν θα κάνει ντεμπούτο με τους Μπακς κόντρα στην πρώην ομάδα του (Γιούτα). Αναμένεται να εμφανιστεί τα ξημερώματα της Τρίτης (20/12) στη Νέα Ορλεάνη.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12) οι Μιλγουόκι Μπακς θα υποδεχτούν τους Γιούτα Τζαζ και το ντεμπούτο του Τζο Ίνγλις με τη φανέλα των Ελαφιών δεν θα γίνει στο ματς με την πρώην ομάδα του. 

Ο Αυστραλός έφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Γιούτα με ανταλλαγή και κατέληξε στο Πόρτλαντ. Δεν έπαιξε ούτε ένα ματς με τους Μπλέιζερς λόγω του τραυματισμού του. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος κι ενώ ήδη βρισκόταν κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του από τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους (έναντι 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων) με την ομάδα του Μιλγουόκι.

Η επιστροφή του και η παρουσία του παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ είναι θέμα ωρών και οι Μπακς αναμένεται να τον ενεργοποιήσουν τα ξημερώματα της Τρίτης (20/12) στο ματς με τη Νέα Ορλεάνη κόντρα στους Πέλικανς. 

Ο Ίγκλις έχει να αγωνιστεί εδώ και σχεδόν 10 μήνες, είναι 35χρονών, παρόλα αυτά ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ του έχει φυλάξει ρόλο και μάλιστα -ανάλογα με το πόσο γρήγορα να βρει ρυθμό- κομβικής σημασίας. 

Στην τελευταία του σεζόν, αυτή του 2021-22, πριν τραυματιστεί είχε 7,2 πόντους και 3,5 ασίστ με τους Γιούτα Τζαζ και την αμέσως προηγούμενη προσέφερε στους Μορμόνου 12,1 πόντους και 4,7 τελικές πάσες.