Ο Γιάννης έκανε την αντεπίθεση, ο Λόπεζ «καθάρισε τη μπουγάδα» (vid)
i

Αντετοκούνμπο / © Photo by John Fisher/Getty Images/Ideal Images

Ο Γιάννης έκανε την αντεπίθεση, ο Λόπεζ «καθάρισε τη μπουγάδα» (vid)

Sportal newsroom 08:48 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 10.12.2022

Τρομερό παιχνίδι στο Ντάλας ανάμεσα στους Μπακς και τους Μάβερικς, με τους πρώτους να «δραπετεύουν» με τη νίκη χάρη σε καλάθι του Λόπεζ.

Μια μοναδική παράσταση χάρισαν σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση των Ντάλας Μάβερικς με τους Μιλγουόκι Μπακς τα αστέρια των δύο ομάδων. Λούκα Ντόντσιτς και Γιάννης Αντετοκούνμπο κυριάρχησαν στο παρκέ, όμως τελικά ήρωας του αγώνα έγινε ο Λόπεζ αφού με δικό του καλάθι τα «ελάφια» έφυγαν με τη νίκη από την έδρα των αντιπάλων τους, την ώρα που ο Έλληνας σταρ έβλεπε το ματς από τον πάγκο, έχοντας αποβληθεί με έξι φάουλ. 

Οι Μπακς μπήκαν πιο «ζεστοί» στον αγώνα και θέλησαν να πάρουν το πάνω χέρι από το ξεκίνημα, όμως ο Λούκα Ντόντσιτς είχε άλλη άποψη. Με 16 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο είχε την ομάδα του σε θέση οδηγού και έδειχνε ότι μπορεί να πανηγυρίσει τη νίκη. 

Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον Greek Freak και την ώρα που ο Ντόντσιτς ήταν στον πάγκο, η ομάδα στεκόταν άνετα απέναντι στους Μπακς. Έτσι κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στο +7 (45-38), όμως κάπου εκεί οι Μίντλετον και Χόλιντεϊ... ξύπνησαν και οι φιλοξενούμενοι με ένα επί μέρους σκορ 12-2 πήραν το προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου (48-52). 

Με σερί 6-0 ξεκίνησαν την γ' περίοδο οι παίκτες του Ντάλας, παίρνοντας εκείνοι ξανά το προβάδισμα (54-52). Ο Λούκα Ντόντσιτς ξεκίνησε να κάνει τα... δικά του κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν πάλι κεφάλι 12 πόντων (78-66) και το τέλος του δωδεκαλέπτου τους βρήκε στο +11 (84-73).  Ο Σλοβένος πήγε στον πάγκο, ο ΓΙάννης ξεκίνησε το δικό του σόου κι έτσι οι Μπακς μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν εκείνοι το προβάδισμα (95-97), δίνοντας στον αγώνα χαρακτήρα «θρίλερ». Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ και πάλευαν για τη νίκη με πάθος και ένταση. 

Το Μιλγουόκι έχασε τον Αντετοκούνμπο που έκανε το 6ο του φάουλ, ο Τιμ Χάρνταγουει αστόχησε σε τρεις βολές και ο Μίντλετον έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Μπακς, όμως Ντινγουίντι και Ντόντσις έφεραν το σκορ στο 105-104. Πλέον το Ντάλας κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, όμως υπολόγισε χωρίς τον Λόπεζ που στην προτελευταία φάση του αγώνα βρέθηκε στην επαναφορά κάτω από το καλάθι και τελικά έδωσε εκείνος τη νίκη στην ομάδα του, αφού στην τελευταία επίθεση οι Μάβερικς δεν κατάφεραν να σκοράρουν. 

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 33-32, 48-52, 84-73, 105-106