Με την Ελιτζούρ Χολόν στους 32 του Eurocup ο Παναθηναϊκός

Με την Ελιτζούρ Χολόν στους 32 του Eurocup ο Παναθηναϊκός

Sportal newsroom 13:06 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:20 - 16.12.2022

Μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurocup ο Παναθηναϊκός έμαθε πως αντίπαλός του θα είναι η ισραηλινή Ελιτζούρ Χολόν.

Η ισραηλινή Ελιτζούρ Χολόν θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους 32 του Eurocup όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του θεσμού. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ στις 5 Ιανουαρίου και το δεύτερο στο Ισραήλ μία εβδομάδα μετά στο Ισραήλ στις 12 Ιανουαρίου.

Παναθηναϊκός και Ελιτζούρ Χολόν ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων του Eurocup έχοντας το ίδιο ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα 4-2. Η διαφορά ήταν ότι οι «πράσινες» τερμάτισαν στην 1η θέση ξεκινώντας με ένα 4 στα 4 και η ομάδα από το Ισραήλ στην δεύτερη πίσω από τη ρουμάνικη Σέπσι.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει από τώρα τη διασταύρωσή του ωστόσο εκτός από τους 32 του θεσμού και για τους 16. Συγκεκριμένα αν περάσει το εμπόδιο της Ελιτζούρ Χολόν τότε θα βρει στον δρόμο του προς τα προημιτελικά το νικητή του ιταλικού εμφυλίου. Αυτού μεταξύ των Σάσαρι και Βενέτσια που αποτελεί και από τα φαβορί του θεσμού του οποίου ήταν φιναλίστ την περσινή χρονιά.

Όπως γίνεται κατανοητό το έργο του Παναθηναϊκού μόνο εύκολο δεν φαντάζει ωστόσο έχει μπροστά του τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστεί μέσα από τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του και να τα καταφέρει. Κι όσο για την Ελιτζούρ Χολόν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων με εκτός έδρας νίκη επί της τουρκικής Νεσίμπε στην Άγκυρα με 72-67.

Μεγάλη πρωταγωίστρια για την ομάδα του Αντάν Ινμπάρ και συνάμα μεγάλος πονοκέφαλος για την Ελένη Καπογιάννη είναι η Τζένι Σιμς. Η 28χρονη Αμερικανίδα φόργουορντ με ύψος 1.83μ. και θητεία στο WNBA που είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Ισραήλ. Η Σιμς τη στιγμή είναι και η πρώτη σκόρερ του Eurocup έχοντας κατά μ.ό. 22 πόντους και ακόμη 9,9 ριμπάουντ και 6,8 ασίστ.