Οι Γκρίζλις διέλυσαν τους απογοητευτικούς Ουόριορς, ο Σαμπόνις οδήγησε τους Κινγκς στη νίκη απέναντι στους Νικς (vids)

Τζάρεν Τζάκσον

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Οι Γκρίζλις διέλυσαν τους απογοητευτικούς Ουόριορς, ο Σαμπόνις οδήγησε τους Κινγκς στη νίκη απέναντι στους Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:20 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 10.03.2023

Ο Τάιους Τζόουνς έχει αναβαθμιστεί και αποδείξει, ο Τζάρεν Τζάκσον ήταν καταπληκτικός και οι Γκρίζλις -χωρίς τον Τζα Μοράντ- έκαναν τους Γκόλντεν Στέιτ να υποφέρουν μέχρι το τελικό 131-110. Στο Σακραμέντο ο Ντομάντας Σαμπόνις με ένα ακόμα triple double έδωσε τη νίκη (122-117) στους Κινγκς κόντρα στους Νικς.

Τη θέση και τον ρόλο του Τζα Μοράντ στο Μέμφις κατέχει πλέον ο Τάιους Τζόουνς. Και μπορεί να μην διαθέτει το ταλέντο και τη λάμψη του νεαρού σούπερ σταρ, ο οποίος είναι τιμωρημένος για την απαράδεκτη εξωγηπεδική του συμπεριφορά, διαθέτει όμως, όλα όσα χρειάζονται οι Γκρίζλις για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να συντηρηθούν στις πρώτες θέσεις της Δύσης. 

Κόντρα στους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχε 22 πόντους, ενώ μοίρασε και 11 τελικές πάσες, οι περισσότερες εκ των οποίων έφθασαν στα χέρια του Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους. οι δυο τους, μαζί και με τον Ντέσμοντ Μπέιν (21 πόντοι) οδήγησαν τις Αρκούδες σε σπουδαίας σημασίας και μεγάλης έκτασης νίκη. Το τελικό 131-110 αποκαλύπτει την κατάσταση και τα προβλήματα των Πολεμιστών που παρά την παρουσία του Στέφεν Κάρι (29 πόντοι με 4/8 τρίποντα) και παρά το γεγονός ότι όλα τα αστέρια-εκτός του Άντριου Ουίγκινς- ήταν διαθέσιμοι, δεν κατάφεραν καν να είναι ανταγωνιστικοί. 

Σακραμέντο - Νέα Υόρκη: 122-117

Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε το ένατο φετινό του triple double και με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ οδήγησε τους Βασιλιάδες του Σακραμέντο στη νίκη με 122-117 επί των Νιου Γιορκ Νικς

Οι Κινγκς πλέον έχουν επτά νίκες σε οκτώ αγώνες και με συνολικό ρεκόρ 39-26 στην πραγματικότητα μπορούν να φθάσουν μέχρι το Νο 2 της Δύσης. Ένα στραβοπάτημα των Γκρίζλις αρκεί για να βρεθούν εκεί και να έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs απέναντι σε όλες τις ομάδες πέραν των Ντένβερ Νάγκετς που είναι δύσκολο -έως απίθανο- να... γκρεμιστούν από την κορυφή της περιφέρειας. 

Ο Λιθουανός All-Star έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά αν ο ΝτιΑρόν Φοξ δεν είχε... επιτεθεί αλύπητα στην τελευταία περίοδο οι Νικς θα είχαν κάνει ζημιά στην Καλιφόρνια. Ο Φοξ έβαλε συνολικά 24 πόντους, αλλά οι 16 εξ αυτών ήρθαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. 

Για τους Νικς που πλέον έχουν δύο συνεχόμενες ήττες η κατάσταση παραμένει ευνοϊκή γι' αυτούς. Με ρεκόρ 39-29 δεν χάνουν με τίποτα το ραντεβού των play offs.