Μένει στον Προμηθέα ως το τέλος της σεζόν ο Καραγιαννίδης

Αντώνης Καραγιαννίδης

Μένει στον Προμηθέα ως το τέλος της σεζόν ο Καραγιαννίδης

Χρήστος Τσάλτας 13:00 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 07.10.2023

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης θα φοράει τη φανέλα του Προμηθέα τη φετινή σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal δεν θα κάνει το ταξίδι για τις ΗΠΑ, ώστε να βρεθεί στο camp των Texas Legends.

Έπειτα από ένα «γεμάτο» καλοκαίρι με τον Προμηθέα, στο οποίο πήρε μέρος στην προετοιμασία της ομάδας από την πρώτη έως και την τελευταία μέρα, ο Αντώνης Καραγιαννίδης θα φοράει τη φανέλα των Πατρινών ως το τέλος της σεζόν.

Ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ είχε αφήσει εξαιρετικές ενρυπώσεις με τη φανέλα του Αίαντα Ευόσμου, καθώς είχε αναδειχθεί κορυφαίος νέος παίκτης στο πρωτάθλημα της Eite League, ενώ οι Texas Legends τον επέλεξαν στο πρώτο International G-League Draft πριν από μερικές εβδομάδες. Έτσι, υπήρχε στο πλάνο η δυνατότητα να βρεθεί στο Τέξας, για να κάνει προπονήσεις με την θυγατρική ομάδα των Ντάλας Μάβερικς.

Παρ' όλα αυτά, η απόφαση που πάρθηκε ήταν ο Καραγιαννίδης να μείνει στην Πάτρα, καθώς στον Προμηθέα θα έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισιον και έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο σαν παίκτης. Κάτι που σημαίνει πως το ταξίδι για τις ΗΠΑ πηγαίνει στην άκρη για την ώρα, με τους Texas Legends, ωστόσο, να παρακολουθούν την πορεία του σε Basket League και BCL αντίστοιχα.

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα η ομάδα της Πάτρας ανακοίνωσε την παραμονή του Έλληνα άσου στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως το τέλος της σεζόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Αντώνη Καραγιαννίδη στην ομάδα μας. Ο νεαρός αθλητής, έρχεται στην Πάτρα για να ενισχύσει τις προσπάθειες του Προμηθέα για τη σεζόν 2023-24, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο project, με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 2002. Έχει ύψος 2,06 και αγωνίζεται κυρίως ως Power Forward. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πήρε και χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League (2020-21). Την περασμένη σεζόν έπαιξε στο πρωτάθλημα της Elite League με τον Αίαντα Ευόσμου, με τον οποίο πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις. Μέτρησε 9,7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 14,4 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, εντυπωσιάζοντας με τα ποσοστά του, καθώς σούταρε με 54% στα δίποντα και 43% στα τρίποντα. Μάλιστα, ο Έλληνας αθλητής ήταν no.7 στο draft της G League, καθώς επιλέχθηκε από τους Texas Legends.

Ευχόμαστε στον Αντώνη Καραγιαννίδη να πετύχει όλους τους στόχους του σε ατομικό επίπεδο και παράλληλα να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.