To BCL ξεκινάει... τελευταίο, τα γκρουπ συμπληρώθηκαν και το Περιστέρι, ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για ευρωπαϊκή δράση
i

© Intime

To BCL ξεκινάει... τελευταίο, τα γκρουπ συμπληρώθηκαν και το Περιστέρι, ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για ευρωπαϊκή δράση

Γιώργος Γαβριλάκης 10:39 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 02.10.2023

Μετά την πρόκριση της Μπενφίκα και την τοποθέτηση των Πορτογάλων στο Group G του Basketball Champions League, εκεί που βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκαν οι όμιλοι της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA. Στον πρώτο βρίσκεται το Περιστέρι, στον δεύτερο ο Προμηθέας και στον έκτο η ισπανική Μπρέογκαν του Δημήτρη Αγραβάνη.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα ξεκίνησαν και κάποια άλλα (όπως η δική μας Basket League) βρίσκονται προ των πυλών. To ΕuroCup αρχίζει την Τρίτη (3/10) και μία μέρα αργότερα ο Άρης παίζει με την Γκραν Κανάρια, ενώ η Euroleague μπαίνει στο πρόγραμμα για να το... απογειώσει το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου. 

Οι πρώτες ετοιμασίες έγιναν και για το Basketball Champions League της FIBA εκεί που πέραν της ΑΕΚ αγωνίζεται και ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς προσφάτως ενημερώθηκαν και για την τέταρτη συμμετοχή του ομίλου τους. Η Μπενφίκα, μέσω της προκριματικής διαδικασίας πήρε το εισιτήριο, αφού πρώτα νίκησε στο κρίσιμο παιχνίδι την Νόρκεπινγκ και οι πορτογάλοι μαζί με την Χάποελ Ιερουσαλήμ (που πέρσι έχασε στον τελικό από τη Βόννη), τη Γαλατάσαραϊ και τον ΠΑΟΚ συνθέτουν το Group G. 

Στον πρώτο όμιλο βρίσκεται το Περιστέρι, μαζί με την Κυπελλούχο Ισπανίας Μάλαγα, την Σομπατέλι από την Ουγγαρία και την γαλλική ΛεΜαν. Τέλος, ο Προμηθέας βρίσκεται στο group B με την Ντιζόν (Γαλλία), την Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία) και την Οπάβα (Τσεχία). 

Τζαμάνι ΜακΝις: Αυτός είναι ο παίκτης-αποκάλυψη του ΠΑΟΚ που έκλεψε την παράσταση στη Ρόδο
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:21 - 01.10.2023

Τζαμάνι ΜακΝις: Αυτός είναι ο παίκτης-αποκάλυψη του ΠΑΟΚ που έκλεψε την παράσταση στη Ρόδο

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια νίκη στο Super Cup της Ρόδου, όμως στα δύο παιχνίδια του θεσμού «σύστησε» στον κόσμο τον Τζαμάνι ΜακΝις, που έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο παρκέ.

Συνολικά οι όμιλοι του BCL

Group A: Μάλαγα / Σομπατέλι / Περιστέρι / Λε Μαν

Group B: Ντιζόν / Ρίτας Βίλνιους / Προμηθέας / Οπάβα 

Group C: Τενερίφη / Νταρουσάφακα /Ρίγα / Σολέ 

Goup D: ΑΕΚ / Λούντβιγκσμπουργκ / Σάσαρι / Κινγκς Σεντσίν 

Group E: Καρσίγιακα / Οστάνδη / Όλντενμπουργκ / Στρασμπούρ 

Group F: Χάποελ Χολόν / Βόννη / Μπούρσασπορ / Μπρεογκάν 

Group G: Χάποελ Ιερουσαλήμ / Γαλατασαράι / ΠΑΟΚ / Μπενφίκα 

Group H: Τόφας / Ιγκοκέα / Μούρθια / Ντερτόνα