Μετά το «ναυάγιο» με τον Μάλκολμ Μίλερ, ο Απόλλωνας φέρνει τον Σι Τζέι Ουίλιαμς
i

Σι Τζέι Ουίλιαμς / © basket.co.il

Μετά το «ναυάγιο» με τον Μάλκολμ Μίλερ, ο Απόλλωνας φέρνει τον Σι Τζέι Ουίλιαμς

Πάρης Τσελεπίδης • 14:29 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ομάδα της Πάτρας πριν λίγες μέρες είχε συμφωνήσει με τον Μίλερ, ο οποίος τελικά δελεάστηκε από την πρόταση της Λιμόζ και τώρα ο Απόλλωνας εστιάζει σε έναν άλλον πρώην NBAer.

H αλήθεια είναι ότι η πρώτη επιλογή του Νίκου Βετούλα για να ενισχύσει την περιφέρεια του Απόλλων Πατρών ήταν ο Μάλκολμ Μίλερ. Μάλιστα, οι Αχαιοί είχαν συμφωνήσει με τον παίκτη, ο οποίος το 2019 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς. Τελικά, αυτός επέλεξε τη γαλλική Λιμόζ, αλλά ο Βετούλας βρήκε τον επόμενο στόχο. 

Μάλιστα, η διοίκηση του Απόλλωνα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σι Τζέι Ουίλιαμς, τον οποίο αν δεν προκύψει κάποιο… έκτακτο απρόοπτο (όπως με τον Μίλερ) τον περιμένουν άμεσα να ενσωματωθεί και να βοηθήσει την ομάδα. 

Ο Ουίλιαμς είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,96 μέτρα και η πορεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα περιλαμβάνει αρκετές στάσεις. Το 2012 κι ενώ μόλις είχε αποφοιτήσει από το Νορθ Καρολάινα Στέιτ, Κολέγιο με το οποίο διέπρεψε ο Μάικλ Τζόρνταν, αγωνίστηκε στην Κύπρο με την ΕΘΑ Εγκωμής. 

Το 2015-16 έπαιξε στη Γαλλία με τη Ντιζόν, πέρσι αγωνίστηκε στην Ελάν Μπαρνέ (γνωστή στους… παλαιότερους ως Πο-Ορτέζ) και στην Τουρκία με την Γιάλοβα. Φέτος ξεκίνησε την πορεία του στο Ισραήλ με την Ιρόνι Νες Ζιόνα, αλλά το βιογραφικό του είναι πολύ πιο πλούσιο. 

Το 2017-18 ήταν μέλος των Λ.Α. Κλίπερς, με τους οποίους αγωνίστηκε 38 παιχνίδια (τα 17 ως μέλος της πρώτης πεντάδας) προσφέροντας 5,5 πόντους σε 18,6 λεπτά ανά αγώνα. Η επόμενη σεζόν (2018-19) και τελευταία του στο ΝΒΑ τον βρήκε στα βουνά της Μινεσότα με τους Τίμπεργουλβς για 15 αγώνες και με 2,6 πόντους μέσο όρο.