Ο Ουεμπανιαμά έστειλε... μήνυμα στην Βιλερμπάν

Ο Ουεμπανιαμά έστειλε... μήνυμα στην Βιλερμπάν

Νίκος Καλαμπάκας 18:04 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 28.05.2023

Με τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά να ορίζει τη μοίρα του παιχνιδιού, η Μετροπολιτάν επιβλήθηκε της Βιλερμπάν με 75-69 κι έκανε το 1-0 στη σειρά τους στα ημιτελικά του γαλλικού πρωταθλήματος (LNB).

O Βίκτορ Ουεμπανιαμά έσπρωξε τους Μετροπολιτάν στη νίκη επί της Βιλερμπάν (75-69) και την ώθησε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος. Χωρίς τον Ντε Κολό αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, που πλέον σε δύο ημέρες (30/5) θα επιδιώξουν να κάνουν το break και να πάνε έπειτα τη σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες στην έδρα τους. 

Ενές Καντέρ: «Αν συναντήσω ποτέ τον Ερντογάν θα τον φτύσω στη μούρη» (vids)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:38 - 28.05.2023

Ενές Καντέρ: «Αν συναντήσω ποτέ τον Ερντογάν θα τον φτύσω στη μούρη» (vids)

Σε λίγες ώρες ο Ενές Καντέρ θα ξέρει αν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Αυτό θα εξαρτηθεί από την επανεκλογή ή όχι του Ταγίπ Ερντογάν και o πρώην παίκτης του ΝΒΑ εξηγεί την κατάσταση με δηλώσεις του σε ελληνικά τηλεοπτικά μέσα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μετροπολιτάν στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ για λίγα λεπτά, όμως όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε καλύτερα στα πόδια της και εκμεταλλευόμενη την έδρα της, έκλεισε το δεκάλκεπτο με διαφορά τεσσάρων πόντων (23-19).

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά μαζί με τον Τόμας οδηγούσαν τους γηπεδούχους και σημειώνοντας από 10 πόντους ο καθένας, κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο στο + 8 (38-30), αφού η απουσία του Ντε Κολό είχε επηρεάσει αισθητά τη Βιλερμπάν. Ο Φαλ με τον Λάιτι προσπαθούσαν να κρατήσουν τους φλοξενούμενους με 8 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλύτερο για τους παίκτες του Πάρκερ. όσο περνούσε ο χρόνος η κυριαρχία της Μετροπολιτάνς αυξανόταν. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 και η εικόνα των δύο ομάδων έδειχνε ότι η νίκη δύσκολα θα χανόταν για τον Ουεμπανιαμά και τους συμπαίκτες του.

Με αυτόν οδηγό, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν στα... σχοινιά τη Βιλερμπάν η οποία όσο κυλούσαν τα λεπτά αποδεχόταν τη μοίρα της. Το τελικό σκορ έδωσε τη νίκη στη Μετροπολιτάνς και μαζί και το προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς της Γαλλίας, αφού έγινε το 1-0 στη σειρά.

Δεκάλεπτα: 23-19, 38-30, 57-47, 75-69