Η Μινεσότα διέλυσε την Οκλαχόμα, επέβαλε την παρουσία της στα play offs και τώρα ετοιμάζεται για το Ντένβερ και τον Γιόκιτς

Καρλ Άντονι-Τάουνς

i

© photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Η Μινεσότα διέλυσε την Οκλαχόμα, επέβαλε την παρουσία της στα play offs και τώρα ετοιμάζεται για το Ντένβερ και τον Γιόκιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 07:17 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:18 - 15.04.2023

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η Μινεσότα νίκησε με 120-95 και πήρε το όγδοο εισιτήριο που οδηγεί στα play offs της Δύσης. Εκεί θα συναντήσει την καλύτερη ομάδα της περιφέρειας, δηλαδή τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Μία περίοδος ήταν αρκετή για να καταλάβουν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς πως αν δεν συνέλθουν δεν πρόκειται να τους χαριστεί η πρόκριση. Τελικά… συνήλθαν! ο Καρλ Άντονι Τάουνς ηγήθηκε, ο Ρούντι Γκομπέρ σοβαρεύτηκε και ο Άντονι Έντουαρντς ήταν παραγωγικός, με αποτέλεσμα η νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να έρθει με μεγάλη άνεση και σκορ 120-95.

Ήταν το τελευταίο ματς των play in και ολοκληρώθηκε λίγο μετά την πρόκριση των Μαϊάμι Χιτ στην ανατολική περιφέρεια. Οι Λύκοι ήταν αυτοί που έκαναν το ίδιο στη Δύση και όπως οι Χιτ τοποθετήθηκαν απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτοί θα αντιμετωπίσουν του Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς. Αυτή θα είναι η δύσκολη αποστολή τους στον πρώτο γύρο των play offs! 

Οι Τίμπεργουλβς κατάφεραν να ξεπεράσουν όλους τους δαίμονές τους. Στο τελείωμα της κανονικής διάρκειας της κανονικής σεζόν, ναι μεν κατάφεραν να κρατήσουν τη θέση που τους οδήγησε στα play in, αλλά είδαν τον Ρούντι Γκομπερ, στο τελευταίο ματς της regular season, να ρίχνει μπουνιά στον συμπαίκτη του Κάιλ Αντερσον και λίγα λεπτά αργότερα -κι ενώ το παιχνίδι είχε τελειώσει- άκουσαν ένα... ήχο. Ήταν ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς που από τα νεύρα του χτύπησε το χέρι του στον τοίχο των αποδυτηρίων. Πόνεσε έντονα και η ακτινογραφία που έκανε έδειξε κάταγμα! 

Κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ ο Αντετοκούνμπο στον πρώτο γύρο των playoffs! (vid)
NBA

06:09 - 15.04.2023

Κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ ο Αντετοκούνμπο στον πρώτο γύρο των playoffs! (vid)

Με 31 πόντους και 7/12 τρίποντα από τον Μαξ Στρους και άλλους 31 πόντους από τον Τζίμι Μπάτλερ οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν (102-91) τους Σικάγο Μπουλς και πήραν αυτοί την όγδοη θέση της Ανατολής μέσω το play in tournament. Αυτή τους η επιτυχία τους τοποθετεί απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς για τον πρώτο γύρο των play offs.

Χωρίς τον Γκομπέρ, ο οποίος τιμωρήθηκε για ένα παιχνίδι και προφανώς χωρίς τον ΜακΝτάνιελς πάλεψαν κόντρα στους Λέικερς του ΛεΜπρόν, αλλά ο Καρλ Άντονι Τάουνς, δεν είχε τη βοήθεια του Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος έκανε (τότε) το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του. 

Αυτή τη φορά όμως, οι Λύκοι επέστρεψαν δυναμικά. Ο Γκομπέρ αγωνίστηκε και ήταν καταπληκτικός με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Έντουαρντς προσέφερε τα απαραίτητα (19 πόντοι και 10 ριμπάουντ), ενώ ο Τάουνς σταμάτησε στους 28 πόντους και όλοι μαζί εξόντωσαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Βέβαια, αν και ηττημένοι δηλώνουν και είναι περήφανοι. Το όνειρο των play offs δεν εκπληρώθηκε, αλλά ολοκλήρωσαν τη χρονιάς τους δημιουργώντας βάσεις και ελπίδες για τη νέα σεζόν. 

Ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ έκανε δελεαστικούς στο μάτι και ανταγωνιστικούς στην ουσία τους Θάντερ. Στο κρίσιμο παιχνίδι -αν και πρώτος σκόρερ της ομάδας τους με 22 πόντους- ήταν άστοχος (5/19 σουτ) και… νευρικός. Δεν εμφανίστηκε κάποιος (ο Τζος Γκίντι ή ο Λούγκουεντζ Ντορτ, που το συνηθίζουν) για να τον κάνει να αισθανθεί λίγο πιο άνετα και η βαριά ήττα δεν άργησε να έρθει. Πλέον αποχωρούν, αλλά όταν επιστρέψουν για τη νέα τους περιπέτεια θα έχουν μαζί τους και το Τσετ Χόλμγκρεν. Τον άνθρωπο που επέλεξαν στο Νο 2 του Draft, αλλά χτύπησε και έμεινε εκτός σεζόν πριν καν προλάβει να παίξει το πρώτο του παιχνίδι ως επαγγελματίας.