Ψηλοί από... χρυσάφι: Οι τρεις σέντερ των Τίμπεργουλβς κοστίζουν πάνω από 400 εκατ. δολάρια!

Τάουνς, Γκομπέρ, Ριντ

Ψηλοί από... χρυσάφι: Οι τρεις σέντερ των Τίμπεργουλβς κοστίζουν πάνω από 400 εκατ. δολάρια!

Χρήστος Τσάλτας 08:55 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 25.04.2024

Ο Ναζ Ριντ συμφώνησε σε όλα για νέο συμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έναντι 42 εκατ. δολαρίων, με την τριάδα των σέντερ της ομάδας να είναι μακράν η πιο ακριβή στη λίγκα, ξεπερνώντας τα 400 εκατ. δολάρια!

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας off season για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς ήταν η παραμονή του Ναζ Ριντ στην ομάδα. Ενός σέντερ που ερχόταν σταθερά από τον πάγκο και με την αποτελεσματικότητά του έδινε πολλές λύσεις στον Κρις Φιντς.

Οι «Λύκοι» κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τον εκρηκτικό σέντερ, καθώς οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για νέο συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών, το οποίο θα αποφέρει στον Ριντ περί τα 42 εκατ. δολάρια. Μια συμφωνία που είναι η ακλύτερη που έχει κάνει στην καριέρα του ο Αμρρικανός σέντερ, ως τώρα, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξή του εντός παρκέ.

Την ίδια στιγμή οι Τίμπεργουλβς αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να «επενδύσουν» πάνω σε έναν σέντερ. Όπως συνέβη με τους Καρλ Άντονι Τάουνς και Ρούντι Γκομπέρ. Οι δύο σέντερ αποτελούν τους πυλώνες του παιχνιδιού της ομάδας, ενώ παράλληλα έχουν και τα πιο «βαριά» συμβόλαια, τα οποία ξεπερνούν τα 200 εκατ. συνολικά.

Ναζ Ριντ

Με την κίνηση παραμονής του Ριντ οι Τίμπεργουλβς έχουν μακράν την πιο ακριβή φροντ λάιν σε όλο το ΝΒΑ, καθώς και οι 3 σέντερ της ομάδας αμείβονται συνολικά με 443 εκα.τ δολάρια, γεγονός που δείχνει πόσο υπολογίζει ο οργανισμός, αλλά και ο Κρις Φιντς γενικότερα, την παρουσία τους εντός παρκέ.

Όσον αφορά τον Ριντ, ο 23χρονος σέντερ, που είναι απόφοιτος του LSU, έρχετια από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα των «λύκων», καθώς στα 68 παιχνίδια που αγωνίστηκε μέτρησε 11,5 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 53,7% τα σουτ εντός πεδιάς και 67,7% από τη γραμμή των βολών, όντας μια άκρως αξιόπιστη και σημαντικκή λύση στα χέρια του προπονητή του. 

Παρά το ενδιαφέρον ομάδων της λίγκας, όπως οι Λος Άντζελες Λέικερς, η επιθυμία για παραμονή στη Μινεάπολις ήταν αμοιβαία, καθώς τόσο οι Τίμπεργουλβς ήθελαν να τον κρατήσουν, ενώ και ο ίδιος ο Ριντ είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει υπό τις οδηγίες του Κρις Φιντς. Όπως και έγινε!