Οι Τίμπεργουλβς διέλυσαν τους Νάγκετς και έστειλαν τη σειρά σε Game 7!
i

@Photo by AAron Ontiveroz/The Denver Post

Οι Τίμπεργουλβς διέλυσαν τους Νάγκετς και έστειλαν τη σειρά σε Game 7!

Χρήστος Τσάλτας 09:03 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια στο Game 6 της σειράς και ισοπέδωσαν τους Ντένβερ Νάγκετς με το εμφατικό 115-70, στέλνοντας τη σειρά σε Game 7.

Στο Game 5 της σειράς και έπειτα από όσα έκανε ο Νίκολα Γιόκιτς φάνηκε πως το μομέντουμ γύρισε στη σειρά των Τίμπεργουλβς με τους Νάγκετς. Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Μάικλ Μαλόουν προηγήθηκαν με 3-2 και έδειχναν ικανοί να τελειώσουν τη σειρά άμεσα. Οι «λύκοι» όμως επέστρεψαν στις γνωστές τους συνήθειες, πετάγοντας... φωτιές.

Στο καθοριστικό Game 6 της σειράς στο Target Center, η ομάδα του Κρις Φιντς κυριάρχησε. Έπιασε από το... λαιμό τους πρωταθλητές και τους προσέφερε ένα «μαρτυρικό» 48λεπτο, στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν είχαν απαντήσεις στα χτυπήματα που δέχονταν.

Οι «λύκοι» ήταν καταιγιστικοί, δεν άφησαν σε κανένα σημείο το πόδι από το γκάζι και το εμφατικό 115-70 αποτύπωσε την ανωτερότητά τους, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα για το Game 7 της Ball Arena. Στο οποίο οι Νάγκετς έχουν τον πρώτο λόγο ως πρωταθλητές και γηπεδούχοι, όμως την ίδια ώρα κατάλαβαν πως για να φτάσουν στην πρόκριση θα πρέπει να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια.

Ο Άντονι Έντουαρντς με 27 πόντους και 5 ασίστ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του, για να ακολουθήσει ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς που πρόσθεσε 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους και 13 ριμπάουντ είχε ο Καρλ Άντονι Τάουνς και 10 πόντους και 11 ριμπάουντ πρόσθεσε Ναζ Ριντ, με τους ψηλούς των Τίμπεργουλβς να μαζεύουν συνολικά 38 ριμπάουντ, συμπεριλαμβανομένων και των 14 που μάζεψε ο Ρούντι Γκομπέρ.

Για τους Νάγκετς, οι 22 πόντοι και τα 9 ριμπάουντ του Νίκολα Γιόκιτς δεν ήταν αρκετά, με τον Joker να είναι μόνος του στην επίθεση, καθώς ο Τζαμάλ Μάρεϊ τα... έσπασε με 10 πόντους και 4/18 σουτ, ενώ ο Άαρον Γκόρντον μέτρησε 12 πόντους.

Την Κυριακή λοιπόν η σειρά φτάνει στο τέλος της με τον τρόπο που της αξίζει. Ένα Game 7 και τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισορροπία, στον δρόμο για τους τελικούς της Δύσης. Ου μη και τους τελικούς του ΝΒΑ!