Μίροτιτς, Μιχάιλιουκ, Ντόρσεϊ, Τζέιμς: Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι πρωταγωνιστές των μεγάλων μεταγραφικών σίριαλ του καλοκαιριού

Μιχάιλιουκ, Ντόρσεϊ, Τζέιμς, Μίροτιτς

Μίροτιτς, Μιχάιλιουκ, Ντόρσεϊ, Τζέιμς: Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι πρωταγωνιστές των μεγάλων μεταγραφικών σίριαλ του καλοκαιριού

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:35 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 23.03.2024

Μίροτιτς, Μιχάιλιουκ, Ντόρσεϊ και Τζέιμς αποτέλεσαν τα μεγάλα... σίριαλ του καλοκαιριού και το Sportal σας θυμίζει τι συνέβη πριν από μερικούς μήνες και τι έχουν κάνει φέτος οι εν λόγω παίκτες.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν... πολύ ψωμάκι.

Οι δύο «αιώνιοι», στην προσπάθειά τους να ενισχυθούν με παίκτες από το τοπ επίπεδο, χτύπησαν πολλές πόρτες, με κάποια σίριαλ να κλείνουν θετικά και κάποια με αρνητική έκβαση. Πάντως τα μεγαλύτερα «σίριαλ» ήταν αυτά των Μίροτιτς, Μιχάιλιουκ, Ντόρσεϊ και Τζέιμς.

Οι εν λόγω παίκτες βρέθηκαν πολύ κοντά σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όμως εν τέλει, είτε έκλεισαν αλλού, είτε δεν μετακινήθηκαν από το σημείο που βρισκόντουσαν.

Το Sportal έψαξε, μίλησε και σας θυμίζει, τόσο τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τους εν λόγω παίκτες, όσο και τα πεπραγμένα τους μέχρι στιγμής στην σεζόν....

Νίκολα Μίροτιτς

Νίκολα Μίροτιτς

Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αποτέλεσε το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, με 6(!) ομάδες να εμπλέκονται με την περίπτωσή του!

Η Μπαρτσελόνα έφτασε στα άκρα μαζί του, με τον ίδιο να μην έχει σκοπό να αφήσει χρήματα στο τραπέζι. Παρόλα αυτά, στις 20 Ιουλίου τα βρήκε με την Μπαρτσελόνα και αποδεσμεύτηκε. Πριν από αυτό όμως είχε γίνει ο... κακός χαμός!

Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει μια ανάσα από την απόκτησή του, καθώς η οικονομική πρόταση των Πειραιωτών τον κάλυπτε απόλυτα, με τις δύο πλευρές να έχουν έντονες επαφές. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει σφήνα στην υπόθεση και να τον «κλέψει», χωρίς όμως να προχωράει το ζήτημα. Στο «κόλπο» μπήκαν και οι Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν. Συνομίλησε και με τους δύο, συμφώνησε με την ομάδα του Ομπράντοβιτς προφορικά, όμως έκανε πίσω στο τέλος, καθώς, όπως τόνισε η πλευρά του, δεν ήθελε να μπλεχτεί στην έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες του Βελιγραδίου.

Εν τέλει, η Αρμάνι Μιλάνο, που, όπως και η Μονακό, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της από την αρχή, τον έπεισε και τον έκανε κάτοικο Ιταλίας.

Εκεί έχει προλάβει να δώσει 18 ματς στην Ευρωλίγκα, όμως έλειψε από πολλά, έχοντας 13 «απουσίες».

Τα στατιστικά του:

17.1 πόντοι - 5.4 ριμπάουντ - 0.9 ασίστ

Σβι Μιχάιλιουκ

Σβι Μίχαλιουκ Instagram / sviat_10

Ο Μιχάιλιουκ η αλήθεια είναι πως πρώτα προσέγγισε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είχαν προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη που είχαν εκφράσει διακριτικά το ενδιαφέρον τους, χωρίς όμως να επανέλθουν με επίσημη πρόταση. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσει. Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δύο πλευρές ήταν σε επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Μιχάιλιουκ είχε επικοινωνία και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και με τον Εργκίν Αταμάν. Έτσι, εάν έφευγε από το ΝΒΑ, τότε ο Παναθηναϊκός θα τον είχε κάνει δικό του, παρότι Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα είχαν επίσης καταθέσει προτάσεις για τον παίκτη. Οι Σέλτικς όμως βρέθηκαν στο δρόμο του και πρόσφεραν στον Μιχάιλιουκ εγγυημένο συμβόλαιο, με τον Ουκρανό να μένει έτσι στις ΗΠΑ.

Με την Βοστόνη ο Μιχάιλιουκ έχει αγωνιστεί σε 31 παιχνίδια, με τον ρόλο του να είναι περιορισμένος, καθώς περνά κατά μέσο όρο 8.8 λεπτά ανά αγώνα.

Τα στατιστικά του:

3.1 πόντοι - 1.1 ριμπάουντ - 0,6 ασίστ

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ η αλήθεια είναι πως μας απασχόλησε πολύ το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί έντονα για την περίπτωσή του, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να φτάνει ακόμη και σε προσύμφωνο μαζί του. Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρακολουθούσε την περίπτωσή του από μακριά, χωρίς εν τέλει να κινηθεί για την απόκτησή του. Παρόλα αυτά, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν το κούνησε ποτέ από την Φενέρ και την Πόλη. Η τουρκική ομάδα δεν βρήκε στην αγορά κάτι καλύτερο, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τελικά πόλη και ομάδα. Το καλοκαίρι βέβαια είναι άλλη περίπτωση, με τον Ντόρσεϊ να ακούγεται ήδη για τα μέρη μας και τις ελληνικές ομάδες.

Με την Φενέρ έχει δώσει 28 παιχνίδια, με αρκετές καλές στιγμές, όπως οι 28 πόντοι απέναντι στη Βαλένθια.

Τα στατιστικά του:

9.2 πόντοι - 1.6 ριμπάουντ - 1.3 ασίστ

Μάικ Τζέιμς

Μάικ Τζέιμς, Τόμας Ουόκαπ © Intime

Ο Μάικ Τζέιμς είναι μια... κατηγορία μόνος του. Το καλοκαίρι ήθελε να αποχωρήσει από τη Μονακό. Ο Ολυμπιακός ήταν η τέλεια συνθήκη για τον Αμερικανό παικταρά, ο οποίος στους Πειραιώτες μπορούσε να πάρει επ' ώμου το σκοράρισμα. Παρόλα αυτά και παρά την προφορική συμφωνία με τους Πειραιώτες, ο Μάικ Τζέιμς παρέμεινε στο Μονακό, με την ομάδα του Πριγκηπάτου να μην τον αφήνει (και λογικό) να φύγει. Ο Μάικ Τζέιμς δεν έδειξε να επηρεάζεται από όλο αυτό. Αντιθέτως πήρε απόφαση να διαλύσει την στατιστική, με τον ίδιο να φορτώνει με εκατοντάδες πόντους τα αντίπαλα καλάθια και να γίνεται μάλιστα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αφήνοντας δεύτερο τον Βασίλη Σπανούλη.

Φέτος πάει ολοταχώς για MVP, έχοντας μυθικά νούμερα στα 31 ματς που έχει δώσει στην Ευρωλίγκα.

Τα στατιστικά του:

19 πόντοι - 4.4 ριμπάουντ - 5 ασίστ.

Ο Μάικ Τζέιμς στο Sportal: «Είπα στον Γιαννακόπουλο τι έγινε με Ολυμπιακό - Ναι, το μέλλον μου ίσως είναι στην Ελλάδα» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:55 - 04.01.2024

Ο Μάικ Τζέιμς στο Sportal: «Είπα στον Γιαννακόπουλο τι έγινε με Ολυμπιακό - Ναι, το μέλλον μου ίσως είναι στην Ελλάδα» (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς ποτέ δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Το ίδιο έκανε και στη μεγάλη συνέντευξή του στο Sportal. Ο Ολυμπιακός, η Μονακό, η σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλό, το μέλλον του και πολλά ακόμα, σε ένα απολαυστικό βίντεο...