Μεγάλο «διπλό» της Μιλάνο στο Πριγκιπάτο και ανατροπή δεδομένων στην πρώτη τετράδα (vids)
i

© Euroleague Basketball

Μεγάλο «διπλό» της Μιλάνο στο Πριγκιπάτο και ανατροπή δεδομένων στην πρώτη τετράδα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:58 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 02:28 - 21.03.2024

Η Μιλάνο νίκησε εντυπωσιακά με σκορ 98-80 στην έδρα της Μονακό, για την 30η αγωνιστική της Euroleague, με πρώτο σκόρερ τον Νίκολα Μίροτιτς και άλλους πέντε με διψήφιο αριθμό πόντων.

Έδειξε τη διάθεσή της από το ξεκίνημα, προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο κι όταν η Μονακό άρχισε να απειλεί, η Μιλάνο δεν αγχώθηκε. Βρήκε τις λύσεις που απαιτούνταν, ο Νίκολα Μίροτιτς ηγήθηκε και τελικά νίκησαν με 98-80 στο Salle Gaston Medecin του Πριγκιπάτου. 

Ηταν το ματς της 30ης αγωνιστικής της Euroleague και οι Ιταλοί πήραν την 13η νίκη τους, που τους επιτρέπει να κυνηγούν την είσοδό τους στην δεκάδα, χωρίς βέβαια να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτή την προσπάθεια.

Από την άλλη η Μονακό έμεινε στις 19 νίκες και πρόσθεσε στο παθητικό της την 11η ήττα της, πράγμα που αλλάζει τα δεδομένα την τετράδας, μιας και η Φενέρμπαχτσε νίκησε την Μπαρτσελόνα και αναβάθμισε τη θέση της στην κατάταξη.

00:08 - 21.03.2024

Τα highlights του Μονακό - Αρμάνι

Η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε 98-80 της Μονακό για την 30ή αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Πέραν του Μίροτιτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, ο Μαόντο Λο είχε 15, ο Ντέβον Χολ έναν λιγότερο, ο Στέφανο Τόνουτ σημείωσε 13 (τους 11 στο πρώτο μέρος), ενώ από 10 είχαν ο Νίκολο Μέλι και ο Σέιβον Σιλντς

Για την Μονακό, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, Μάικ Τζέιμς, έμεινε στους 10 πόντους με 0/6 τρίποντα, ο Κέμπα Ουόκερ έβαλε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και κανέναν στο δεύτερο, ενώ ο Άλφα Ντιαλό ήταν ο πιο παραγωγικός της παίκτης στην επίθεση, με 17 πόντους. 

H εξέλιξη του αγώνα

Με υπερβολικά επιθετική διάθεση ξεκίνησε ο αγώνας και ειδικά η Μιλάνο ήταν πολύ αποτελεσματική. Βρήκε πολλαπλούς τρόπους να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ξεκίνησε προηγούμενη με 6-0, ενώ συνολικά στην πρώτη περίοδο έβαλε 27 πόντους.

Την ίδια ώρα, η Μονακό προσπαθούσε να κρατήσει επαφή και ουσιαστικά στο ξεκίνημα μόνο ο Τζόρνταν Λόιντ έβρισκε με συνέπεια τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Κι όταν άρχισε να σκοράρει και ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος παραδόξως ήταν μία συχνή πηγή πόντων για τους Μονεγάσκους, η Μιλάνο συνέχισε να πατάει το… γκάζι. Στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, εδραίωσε την κυριαρχία της με τον Μαόντο Λο, τον Στέφανο Τόνουτ και τον Νίκολα Μέλι, να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Ένα λεπτό και 40’’ πριν την ολοκλήρωσή του έφθασαν στο +10 (52-42 με καλάθι του Ντέβον Χολ) και προηγήθηκαν με 14 πόντους διαφορά (58-44) με την συμπλήρωση του εικοσαλέπτου. Σε αυτό το διάστημα συνολικά η ομάδα από την ιταλικό βορρά είχε 8/15 τρίποντα και από μακριά παρήγαγε πόντους που της έδωσαν σημαντικό προβάδισμα. 

Κι όταν άρχισε να σκοράρει με συνέπεια και ο Νίκολα Μίροτιτς, τότε η Μιλάνο πήρε με τρίποντό του (24’42’’) το μεγαλύτερο προβάδισμα: 69-50.  

H αντίδραση της Μονακό ήρθε σε εκείνο το σημείο και οι 19 πόντοι της διαφοράς, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, «εξατμίστηκε» στο μεγαλύτερο μέρος της: Πάνω από το 50%. 

Με 10-0 επιμέρους σκορ για τους γηπεδούχους, τους επανέφερε στο μονοψήφιο επίπεδο και με ένα καλάθι του Άλφα Ντιαλό μείωσαν σε 71-62, σχεδόν δύο λεπτά (1’47’’ για την ακρίβεια) πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, που ολοκληρώθηκε στο 76-67.  

Στo τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η Μονακό συνέχισε την… αντεπίθεση και ξεκίνησε με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Άλφα Ντιαλό (σε ισάριθμες προσπάθειες) που μείωσε σε 76-70. 

Η απάντηση των φιλοξενούμενων όμως, ηρθε με τον Μίροτιτς, ο οποίος επανέφερε την ομάδα του σε διψήφια επίπεδα προβαδίσματος. Με δύο εύστοχα σουτ έκανε το 81-70, επτά λεπτά πριν το φινάλε και τότε στην πραγματικότητα έγινε το σημαντικό βήμα για την 13η νίκη της ομάδας του Τζόρτζιο Αρμάνι (σε 30 ματς), ο οποίος ήταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε το παιχνίδι από τις πρώτες σειρές του Salle Gaston Medecin. 

Μάλιστα, ο Μαυροβούνιος, πρώην NBAer, έκανε το +17 με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές (87-70, 3’48’’ πριν το τέλος) και ουστικά εκείνη τη στιγμή έσβησε κάθε ελπίδα ανατροπής για τη Μονακό. 

ΜVP: Νίκολα Μίροτιτς

Στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν ήταν αυτός που έδωσε στη Μιλάνο την άνεση των κινήσεων. Το έκανε όμως, όταν η Μονακό άρχισε να απειλεί. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν ακόμα και με 19 πόντους διαφορά, αλλά όταν αυτή -στην τρίτη περίοδο- έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα μετά από ώρα, τότε ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν... εκεί για να προστατεύσει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τελικά, τελείωσε τον αγώνα ως ο πρώτος σκόρερ. Σταμάτησε στους 21 πόντους με 6/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 3/3 βολές. Κατέγραψε επίσης στη στατιστική του 5 ριμπάουντ, ενώ είχε και ένα μπλοκ σε 29΄30'' χρόνο συμμετοχής.

TΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Μίροτιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά δεν ήταν ο μόνος πρωταγωνιστής της Μιλάνο. Οι Ιταλοί βρήκαν πολλές επιλογές στην επίθεση και είχαν πέραν του πρώην ΝΒΑer, άλλους πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Οι Μαόντο Λο (15), Ντέβον Χολ (14), Στέφανο Τόνουτ (13), Σέιβον Σιλντς (10) και Νίκολο Μέλι (10).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-20, 44-58, 67-76, 80-98

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκόμπο 9 (5 ασίστ), Λόιντ 14, Μπλόσομγκεϊμ 9, Μπράουν, Ντιαλό 17 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κορνελί, Ζαϊτέ, Ουόκερ 10 (2/5 τρίποντα), Μοτιεγιούνας 4, Ουατάρα 3, Χολ 4 (4 ριμπάουντ), Τζέιμς 10 (0/6 τρίποντα, 8/9 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη).
ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Λο 15 (2/3 τρίποντα, 2 κλεψίματα), Πόιθρες, Μπορτολάνι, Τονούτ 13 (2/3 τρίποντα, 3 ασίστ), Μέλι 10 (6 ριμπάουντ), Νέιπιερ 8 (2/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Φλακαντόρι, Χολ 14 (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Σιλντς 10 (6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Μίροτιτς 21 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χάινς, Φόγκτμαν 7 (5 ριμπάουντ).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο δεύτερο ματς της τελευταία διαβολοβδομάδας της κανονικής περιόδου, η Μονακό θα υποδεχθεί την Βαλένθια (22/3) στην 31η φετινή του ευρωπαϊκή υποχρέωση, ενώ η Μιλάνο την ίδια μέρα θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Φενέρμπαχτσε

Δείτε το play by play της αναμέτρησης

🔴 Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!